Subject: Tavaszi zsongás a KÉK-ben! Kertek, filmek, séták 🌺 | Hírek és programok a Kortárs Építészeti Központból

16. Építészeti filmnapok| Hogyan találhatunk újszerű nézőpontokat?

Gyere el március 9-én a Toldi moziba, hogy megismerhesd Gabriele Basilico, építészeti fényképész munkásságát, akit olyan neves építészek kértek fel munkáik megörökítésére, mint Aldo Rossi vagy Álvaro Siza Vieira.

Életművének jelentős része az épített tér átalakulásának témáját járja körül: az olasz külvárosoktól és észak-franciaországi kikötőktől a polgárháború utáni Bejrúton át a poszt-szocialista Moszkváig.

Stefano Santamoto portréfilmjében a fényképész élete és pályája mellett a hetvenes évek Milánójának ellenkulturális megmozdulásaiba és a korabeli olasz fotóművészeti szcénába is bepillantást nyerünk, míg egy párhuzamos szál Basilico szemléletének aktualitását feszegeti fiatal fotósok munkáin keresztül.

► BASILICO ‒ L’INFINITO È LÀ IN FONDO

► IT, 2023, 60’, R: Stefano Santamoto

► Március 9. 16:45, Toldi Mozi

► Támogató: Istituto Italiano di
    Cultura Budapest

További információ

Esemény

Jegyvásárlás

Közösségi Kertek | Kisdiófa parcellái felszabadultak


Kedves VII. kerületi kertészkedni vágyók!

Év közben mindig alig hisszük, de tavaszra mégis kiderül: néhány parcella felszabadul a Kertben!

Sokan érdeklődtetek már mailben, telefonon, most itt az alkalom, jelentkezzetek ITT március 18-ig!

Közösségi Kertek | Csárdás Kert toborzó


Kedves kertészkedni vágyók!

Idén is felszabadul pár parcella a Csárdás kertben! Ha szeretnél egy szuper kertközösség tagja lenni és kipróbálni a növénytermesztést, közös kertgondozást, ITT tudsz jelentkezni március 25-ig!

Trendo11 | Kilátás a Sas-hegyre az Etele téri új lakás kertjéből?

Nem lehetetlen!


Tarts velünk március 27-én, szerdán egy délutáni sétára, ahol megnézzük a EU Mies Awards és Budapest Építészeti Nívódíjára jelölt épületet.

Bejárjuk az alacsony és magas épületek határvidékét, szabálytalan telekre komponált szoborszerű teraszházakat. Less be te is velünk a kulisszák mögé, tudd meg honnan van remek kilátás a Sas-hegyre, és fedezzük fel együtt az épület különlegességeit!


Tudj meg további információkat a meghirdetett eseményben.

Sétavezetők: Dobos András, Erdélyi Linda és Korényi Balázs a LAB5 építészei, a ház tervezői

A sétán való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztráció ITT.

Építészet a Bartók felett | Jóég, BETELT a márciusi séta!

Igazán hálásak vagyunk a lelkesedésetekért így nem bírunk magunkkal és ÚJRA elhozzuk nektek április 5-én, pénteken a Ménesi és Mákonyi úti sétánkat!

A két egymásba folyó utat végigjárva megtudhatjuk, hogyan született Buda egyik legfiatalabb városrésze, kezdve az első telkek berajzolásától, egészen a napjainkban megvalósított kortárs építészeti beruházásokig.

Igyekezzetek, lehet ez is hamar betelik!


Tudj meg további információkat a meghirdetett eseményünkön.

Sétavezető: Kátai Ádám művészettörténész, a KÉK Városi Séták csapat tagja

A sétán való részvétel regisztrációhoz kötött, regisztráció ITT

Budapest100 | Hamarosan kiderül, melyik házak nyitnak meg májusban!

Idén május 9-12. között rendezzük meg a szakmai nappal és sétanappal bővített Budapest100 közösségi-építészeti fesztivált.

2024-ben a város késő modern örökségének bemutatásával a ’70-es években épült házakat köszöntjük a nyitott házak hétvégéjén. A cél továbbra is az, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a városlakókat, a szomszédokat, és felhívjuk a figyelmet a körülöttünk lévő épített értékekre.


Önkénteseink az inspiráló előadásokon, workshopokon és a helyszínekre vezető séták során tanulhattak, kerülhettek közelebb a korszakhoz. Ezen alkalmakból inspirálódva szervezik a májusban megnyitó házak programjait, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak. Idén sok külső kerületben lévő ház is csatlakozik, ezért mindenkinek javasoljuk, hogy a tavasz beköszöntével pattanjon buszra, biciklire és fedezze fel, hogy nincs is messze Budapest határa és könnyűszerrel eljusson programjainkra! 


A részletes programok a Budapest100 honlapján, közösségi média oldalain, valamint a nyomtatott programfüzetben lesznek majd elérhetőek áprilisban.

Addig is kövess minket Facebook-on és Instagram-on, hogy minél több részletet megtudj!

Magyar Narancs | Hogy érdemes és hogyan nem átépíteni a zsámbéki templomromot?

Miután kihirdették a zsámbéki templomrom megújítására a helyi önkormányzat által kiírt pályázat eredményét, a Magyar Építőművész Szövetség alkalmat adott az építészeknek, hogy a nyilvánosság előtt is bemutassák terveiket. Bár nem minden tervezőcsapat élt a lehetőséggel, a látottak alapján talán árnyaltabb véleményt alkothatunk egy sokszorosan összetett építészeti problémáról.


A teljes cikket a Magyar Narancs oldalán olvashatjátok!

Tovább olvasok >>

Fotó: Építés- és építészettudomány folyóirat


Technológia:
GetResponse