Subject: 😉Mi már tudjuk, mivel töltöd a tavasz hátralévő napjait! | Programok a Kortárs Építészeti Központból

Budapest Építészeti Nívódíj: H151 társasház bejárás

Április 24-én megnézzük Lipótmezőn az ötlakásos H151 villát, ami arra tesz kísérletet, hogy hogyan lehet ötvözni a hajdani svájci villák egyediségét a mai korszerű társasházakkal.

A bejárást Déri Dániel és Pásztor Ádám a STUDIO KRAFT építészei vezetik.

A sétához regisztráció szükséges, amelyet ITT tehetsz meg.

Fotó: Építészfórum | Danyi Balázs

ArchiKids_Városálmodók | Immár hatodik alkalommal

IDEI MOTTÓNK: Panelházak // Építkezés elemről-elemre


Milyen egy igazi panelház? Szürke, kocka alakú és óriás toronyként magasodik az égbe, melynek szinte a tetejéig se látni? Esetleg színes, szögletes, széles, hosszúkás? Kopár síkság vagy épp burjánzó zöld növényzet veszi körül? Mi a helyzet a paneldzsungelekkel? Ki tudja, ez már paneltörténelem!

Milyen hatást gyakorolnak ránk a mindennapi életünkben épített tereink? Kik laknak ezekben a betonépületekben? Hogyan határozza meg egy lakóközösség életét a lakótelepi életforma? Miért fontos a közösségi összetartás, hogyan vállalhatunk felelősséget közvetlen élettereinkért?


Gyertek el április 26-27-én szombaton az ArchiKids_Városálmodók programjaira és közösen utánajárunk!


A teljes programot megtalálod a Facebook eseményben!

ArchiKids szakmai est | Bazalt Iskola könyvbemutató

Örömmel jelentjük be, hogy az ArchiKids_VárosÁlmodók fesztivál, április 27-én, 19 órától a CAN Architects Bazalt Iskola könyvbemutatójával zárul. Az eseményen való részvétel ingyenes, nincs regisztrációhoz kötve.

További részletek hamarosan!

Hamarosan érkezik a Budapest100 részletes programja!

Az idei Budapest100 témája a ‘70-es évek késő modern építészete. Idén harmadik alkalommal kibővített, négynapos ünnepléssel készülünk. Tartsatok velünk május 9-én a szakmai napon, majd nyissuk meg ezen az estén a modern épületek jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetéssel az ünnepet! Ismerjétek meg a város késő modern arcát május 10-én a sétanapon, majd látogassatok meg minél több házat május 11-12-én a hagyományos nyitott házak hétvégéjén!

Kövessétek a Budapest100 szakmai nap, a ModernTéka Sétanap és a Budapest100 - ‘70-es évek Nyitott házak hétvégéje eseményeit, hogy megismerjétek a három nap tervezett programjait!


A részletes programkínálat április 24-től lesz elérhető honlapunkon, addig is böngésszétek a megnyitó házak listáját! A regisztrációköteles programokra a jelentkezés április 26-tól indul.

Fotó: Varga Jennifer

24.hu | Belgrádok és Pozsonyok nőnek fel Budapesthez

Kádár Bálint, a KÉK elnöke évek óta szervezője az építész közéletnek és nagy figyelmet fordít a városi turizmus fejleszthetőségére.

A 24.hu interjúja egy átfogó képet ad arról, hogy hogyan alakult át Budapest és hogyan fejlődik azóta is.

A felmerülő témák között szerepelt a Nagykörút megújulása, a Városliget alkalmassága, hogy múzeumi negyeddé váljon és a többi világváros fejlődése Budapest mellett.

A cikkben szóba kerül még a főváros vízfej-jellege, a Bartók-negyed jó példája, a belvárosi parkolás és autó használat kérdései mellett az is hogy mi a taktikai urbanizmus.

Egy igazán érdekes beszélgetést olvashatunk Inkei Bence tollából.

Pályázat a Bartók-negyedtől | Összhang a közösség erejéből

Az egyensúlyra és harmóniára törekvés nemcsak individuális, de közösségi cél is lehet. Pályázatunk is ezt a célt szolgálja: a harmónia megteremtését a közösség erejéből a Bartók-negyedben.

Hiszünk benne, hogy a negyed meglévő kulturális, civil, közösségi és gazdasági erőforrásaira építve az összhang helyspecifikus érték lehet.

Összesen 7 millió Ft értékben támogatjuk lakóközösségeinket, a helyi együttműködéseket és közös tereink alakítását.

Jelentkezz ötleteddel, valósítsd meg segítségünkkel, tegyünk együtt a Bartók-negyed harmóniájáért!

ADÓ1% | Ismerjük meg jobban a KÉK projekteket!

A Pecha Kucha Night egy egész évben folyamatosan zajló programunk, egy nyílt fórum, ahol tervezők, alkotók és művészek prezentálhatják munkáikat. Minden előadó 20 képet vetíthet egyenként 20-20 másodpercig, ezáltal egy izgalmas és pörgős előadásban lehet része a közönségnek. Bármilyen témával ki lehet állni a szakértők, érdeklődők és laikusok elé, legyen az megvalósult vagy tervezett épület, installáció, közösségi projekt vagy kreatív ötletek, várunk az estekre. Garantált, hogy nem fogsz unatkozni az este alatt!


Ha szeretnéd, hogy jövőre is elhozzuk Budapestre ezeket a locsi-fecsi esteket, adód 1%-ával támogasd a Kortárs Építészeti Központ Alapítványt!

Adószám: 18189223-1-43


Így tudsz nyilatkozni az 1%-ról


Technológia:
GetResponse