Subject: Márciusi hírek a Kortárs Építészeti Központból ☀️

Városi séták | Beindul a tavaszi szezon!

A tavasz közeledtével a KÉK Városi Séták csapata is leváltja a téli bakancsokat valami kényelmesebbre! Tarts velünk több sétánkra is, amelyek a következő hetekben lesznek megrendezve.

Már csak pár hely szabad, így aki nem akar lemaradni és kimaradni, mindenképp regisztráljon az események leírásában található linken.

Merre fogunk sétálni?

Március 27-én a Trendo11 társasházat nézzük meg, ami az EU Mies Awards és a Budapest Építészeti Nívódíj jelöltje volt. A sétát a ház tervezői Dobos András, Erdélyi Linda és Korényi Balázs a LAB5 architects építészei vezetik.


Április 5-én a Bartók Béla feletti Ménesi és Mákonyi úton barangolunk Ádám Kátai vezetésével. Itt a lehetőség annak, aki lemaradt a most szombati alkalomról.


Április 15-én pedig a Vizafogó parkot és pavilonját fogjuk körbejárni, ami nem mellesleg Budapest Építészeti Nívódíjat nyert. A sétát Pécsi Máté és Ripszám Eszter az Objekt Tájépítész Iroda tájépítészei vezetik.

ArchiKids_Városálmodók | Jelentkezz!

Április 27-én megnyitja kapuit immár 6.alkalommal az ArchiKids_Városálmodók programunk, ahol idén a panelházak és építkezés elemről-elemre lesz a mottónk.

Idén több helyszínnel, eseménnyel, partnerrel és foglalkozással szeretnénk bővíteni a rendezvényt, ezért meghirdettünk egy jelentkezést.

Várjuk olyan szervezetek, építészek és építész irodák, urbanisták, művészek, designerek, vizuális nevelőtanárok, múzeumpedagógusok, drámapedagógusok, építészeti-, oktatási-, művészeti- és kulturális intézmények csatlakozását, akik azonosulni tudnak és szívesen megvalósítanának egy vagy több programot akár.

A jelentkezést ITT tudod leadni részletes adatokkal megadva április 1. 23:00-ig!

A foglalkoztatók számára felajánlott anyagi támogatás mértéke fél nap esetén 25.000 Ft, egész nap esetén 50.000 Ft. 

Budapest Jövője Fórum | Kellenek-e felhőkarcolók Budapestre?

Március elején a Budapest Jövője Fórum keretein belül a KÉK volt a házigazdája a Városépítészet panelnek, ahol a felhőkarcolók kérdését jártuk körbe. A felújított Merlin épületében tartott eseményen a főváros jövőjét érintő szakmai beszélgetések zajlottak egy egész napon át.

Kellenek-e felhőkarcolók Budapestre?

A témát több irányból közelítettük. Mikor lehetett volna felhőkarcolója Budapestnek? Milyen szimbolikája van ma egy felhőkarcolónak? Ismerünk-e jó külföldi példákat történeti városok és magasházak kapcsolatára? Bár a rendelkezésre álló idő nem tette lehetővé a kérdések részletes kibontását, a beszélgetés jó alkalom volt arra, hogy több nézőpontot is felvázolhassunk a városkép, a történeti örökség, a toronyházak és Budapest Jövője kapcsán.


A beszélgetésen részt vett Fonyódi Mariann PhD építész, a BME Urbanisztika tanszék docense, Erő Zoltán építész, Budapest főépítésze és Smiló Dávid építész, a Paradigma Ariadné alapító tagja. Az egy órás panelt Klaniczay János építész, a KÉK szakmai koordinátora moderálta.

Ezúton is köszönjük a részvételt és Budapest Városházának a felkérést.


Fotó kredit: Főpolgármesteri Hivatal / Merész Márton

ADÓ1% | Ismerjük meg jobban a KÉK projekteket!

A Budapest100 városi ünnep keretei között megismerheted az épített értékeket, feltérképezheted Budapest sokszínű házait és a bennük élő közösségeket, idén immár 14. alkalommal. Te is az eseménysorozat részese lehetsz önkéntesként vagy egyszerűen résztvevőként. Akárhogy is döntesz, mi minden tavasszal szívesen várunk nyitott házainkban és városi sétáinkra!

Ha szeretnéd, hogy jövőre is elhozzuk Budapestre ezt a fesztivált, adód 1%-ával támogasd a Kortárs Építészeti Központ Alapítványt!

Adószám: 18189223-1-43


Technológia:
GetResponse