Subject: Magyar Modern Bel-Budán // Happy Mass // Creaton pályázat

  

Mi van a Millenáris mögött? Hogyan szellőztetik az Átrium termeit? Milyen a magyar Bauhaus? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a választ következő sétánkon Wesselényi-Garay Andor vezetésével!

A magyar építészeti modernizmus sosem volt olyan szigorú, mint a CIAM vagy a Bauhaus: az építészek mindig egyéni ízzel fűszerezték munkáikat, a német példákhoz képest mindig kicsit mediterránabb, dekoratívabb, játékosabb megoldásokkal dolgoztak. A Várhegy és a Duna által lezárt második kerületben sétálva a modernista trendek által inspirált legkiemelkedőbb épületekre látunk példákat a 30-as évektől napjainkig.

Jelentkezni ITT! A találkozó pontos helyszínét sikeres regisztrációt követően emailben elküldjük.

Időpont: 2017. október 21. 11:00-14:00.

 FÓRUM   


2017. október 18. 19:00 KÉK

Örömtekerés az új Bartók Béla úti bringasávon, utána I bike Budapest fórum a Kortárs Építészeti Központban. Gyülekező: Szent Gellért tér 18:00

2006-ban vetette fel először a Magyar Kerékpárosklub Dél-budai Területi Szervezete a Bartók Béla úti bringasávok szükségességét. Később kerületi és fővárosi tervek születtek egy élhetőbb Bartók Béla út létrehozására szélesebb járdákkal, kerékpársávval, rakodóhelyekkel. 2017 őszén a Szent Gellért tér és a Ménesi út között felfestették a kerékpársávot, a Móricz Zsigmond körtéren kerékpáros nyommal és busz-kerékpársávval segítették a haladást.
A tekerés után I Bike Budapest fórumot tartunk a Kortárs Építészeti Központban (Bartók Béla út 10-12.), ahol a Bartók Béla útról és aktuális budapesti bringás ügyekről tervezünk egy kötetlen kerekasztal-beszélgetést.
 PÁLYÁZAT 


határidő: 2017. október 31.

2017. október 31-ig a gyakorló építészek mellett idén első alkalommal 300 000 Ft összdíjazású pályázattal az építészhallgatókat is munkára hívja a Creaton Magyarország! A pályázatra bármilyen épület tervével lehet jelentkezni, egyetlen feltétel, hogy a diákok a benyújtott terveken egyértelműen a CREATON kerámia tetőcserepeket és/vagy a CREATON szálcement síkpalákat alkalmazzák a CREATON tervezési szabályainak betartásával. Pályázati kiírás és a pályázatok feltöltése: https://www.creaton.hu/creaton-epiteszhallgato-palyazat-2017
KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 
HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 
M: +36 30 522 5994
E: info@kek.org.hu
LikeTwitter
Kortárs Építészeti Központ1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12., Hungary
Bármikor leiratkozhat vagy módosíthatja adatait.

Technológia:
GetResponse