Subject: ❄️Indítsd a decembert is a KÉK-kel! | A Kortárs Építészeti Központ programjai és hírei

A Kortárs Építészeti Központ programjai

Inspiráló terek | Trust Your Architect!

Az őszi félév témája “Élet az építészeten túl”. Vendégeink elsősorban olyan építészként végzett és az egyetem után tervezőként dolgozó emberek voltak, akik később a pályát elhagyva más szakmát választottak. Viszont az utolsó beszélgetés alkalmával szeretnénk egy kicsit kitekinteni, más szemszögből nézni a témára.


A félév záró beszélgetésén olyan emberek életútját mutatjuk be nektek, akik nem építészek ugyan, de mégis valamilyen módon inspirálja őket az épített környezetük. Az eseménysorozat célja, hogy az építészet és az építészethez kapcsolódó témák, emberek, lehetőségek sokszínűségét bemutassuk.


Ahogy már a félévben megszokhattátok, egyrészt megismerhettek egyéni életutakat a Trust your Architect! kerekasztalok alkalmain, másrészt új szemszögből tekinthettek az építészetre. Milyen az, amikor valaki a szakmájában inspirációnak használja a tereket. Mitől lesz a divattervezésnek vagy a fotózásnak akár központi eleme az építészet? Hogyan választották ki a szakmájukat és mivel foglalkoznak most, mi volt a folyamat, hogyan jutottak el idáig?

A Trust your Architect! beszélgetéseknek szeretnénk, ha a közönség is minél inkább aktív résztvevője lenne, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a személyesség megteremtésére. Gyere, beszélgess, gondolkodj együtt velünk és meghívottainkkal!


Meghívott vendégeink:

//Kovács Adél, trendkutató
//Varga Matti, fotóművész

Az esemény megvalósítását a Graphisoft és NKA támogatja.

Fotó: Fortepan / Schiffer Pál

A Journey Connecting Communities | DANUrB+ zárókonferencia

Megnyitott a regisztrálási lehetőség a DANUrB+ projekt zárókonferenciájára! 


Hamarosan végéhez ér a KÉK egyik legnagyobb nemzetközi projektje az Interreg DANUrB+!

Decemberben várunk mindenkit a Budapesten, a Kristály Színtéren egy egész napos konferenciára, ahol neves nemzetközi és hazai szakemberek előadásai és kerekasztal beszélgetések várnak az érdeklődőkre!

A DANUrB+ három mozgalmas év eredményeit mutatja be egy egésznapos nemzetközi konferencián, ahol meghívott előadóink többek között fenntartható turizmusról, alulról jövő városfejlesztési kezdeményezésekről és a közösségek erejéről fognak beszélni.


Rövid ízelítő a programból:

  • délelőtt a "DANUrB+ Highlights" prezentációkból megismerhetjük a három év kiemelkedő eredményeit, rendezvényeit és módszertanait

  • délután pedig egy, Európán átívelő szekció keretében várunk nemzetközi szakembereket kerekasztal beszélgetésekre és előadásokra


Dátum: 2022.december 12.

Helyszín: Kristály Színtér Budapest

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció ITT

Eyes of the Danube

DANUrB+ dokumentumfilm premier

A konferenciával nem ér véget az este, a Toldi moziba várunk mindenkit a DANUrB+ dokumentumfilm premierjére és sajtótájékoztatóra!

A premier teljes programját ITT lehet elolvasni.

Dátum: 2022.december 12.

Helyszín: Toldi Mozi, Budapest

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Filmpremier regisztráció ITT

KÉK x POP-UP design vásár

A Bartók Béla út fontos kulturális csomópontja a 11. kerületnek és a fővárosnak is, a KÉK pedig büszke arra, hogy része lehet ennek az inspiráló közegnek! Ezért hagyományteremtő szándékkal, december 17-én, az utolsó adventi szombaton feldíszítjük a KÉK projekt-galériát és megnyitjuk mindenki előtt, akik közösen, egyedi magyar kézművestermékek között szeretnék eltölteni ezt a karácsonyi várakozással és készülődéssel teli napot!


Még van lehetőség árusnak jelentkezni! Erről minden információ a KÉK weboldalán olvasható!


Amennyiben vendégként látogatnál ki a vásárba, kövesd a Facebook eseményünket, ahol a napokban bemutatkozik az összes árus, akik szebbnél szebb termékekkel várnak majd december 17-én!


Dátum: 2022. december 17. 10:00-16:00

Helyszín: KÉK, Bartók Béla út 10-12.

Nyitva! Erzsébetváros - Elindult a pályázati időszak!

November 19-én nyolc önkormányzati üzlethelyiség nyitott meg Erzsébetvárosban, hogy megtekintsék azok a vállalkozók, akik tavasszal a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiváljának keretében tervezik megnyitni üzlethelyiségüket. A Kiadó üzletek börzéjén közel 25 vállalkozó látogatott el az ingatlanokba, hogy megismerjék a bennük régóta szunnyadó lehetőségeket.


November 21. - december 18. között jelentkezhetnek a vállalkozók a Nyitva! Kiadó üzletek fesztiváljára, hogy próbára tegyék ötleteiket vagy vállalkozásukat egy erzsébetvárosi ingatlanban.


A fesztivál március közepén kezdődik és egy hónapon át tart, ebben az időszakban szakemberek és szervezők támogatásával készülnek fel a vállalkozók az egy hónapos költségmentes próbaidőszakra.


Pályázati felhívás és a jelentkezés menete megtalálható a Nyitva weboldalán:

https://nyitvafesztival.hu/


Az elérhető üzlethelyiségek pedig átnézhetők az alábbi linken:

https://nyitvafesztival.hu/nyitva-x-erzsebetvaros/uzletek-2/

"Vagyunk lakói" - vitaszínházi előadás Budapestről


Autó vagy bicikli?


A fővárosban élni kényszer vagy kiváltság?


Ki látja jobban, hogy mire van szüksége a városnak: a képviselők, vagy az állampolgárok?


Hogyan működhet jól egy lakóközösség?

Vitaszínházi előadásban működik együtt az Örkény Színház és a KÉK!

Ha érdekelnek a válaszok a fenti kérdésekre és megnéznéd, milyen egy a hagyományostól eltérő színházi előadás, gyere el velünk az Örkénybe decemberben!

További információk ITT

Dátum: 2022 december 2. és 3.

Helyszín: Örkény István Színház

Közösségi Kertek Programajánló

A KÉK Közösségi Kertek is készül az adventi időszakra! Év végi témánk a zerowaste életmód és a környezettudatos mindennapok. Még van néhány utolsó hely a következő workshopra!


A program a nemzetközi Auchan Alapítvány támogatásával, a „Közösségi Kertekkel a Tudatos Városi Életmódért” című projektünk keretében valósul meg.

Méhviaszos kendő workshop a Shamo Bags vezetésével (nem csak) zero hero-knak!

Készíts Mohácsi Nusival, a Shamo Bags megálmodójával méhviaszos pamut/vászonkendőt, amit aztán sokoldalúan használhatsz a konyhádban, vagy ajándékba adhatod barátaidnak!

A másfél órás workshop keretében sokat tanulhattok, mert Nusi bevezet benneteket a zerowaste-életmód mikéntjébe is. Adventi bónuszként a furoshiki kendő használatára is megtanítunk.

A részvétel regisztrációhoz kötött, csak korlátozott számban tudunk titeket fogadni, kérlek válassz időpontot. A kedvezményes 2.000.- forintos részvételi díjat a helyszínen készpénzben tudod kifizetni!

Helyszín: KÉK, bartók Béla út 10-12.

Időpont: 2022. november 26.

Regisztrálj ITT vagy olvass tovább a Facebook eseményben!

Hírek Budapestről

Golden Cubes Awards 2023

A Magyar Építőművészek Szövetsége 2023 januárjában ismét megrendezi az UIA Golden Cubes Awards pályázat nemzeti fordulóját!

2022. december 1-én a MÉSZ székházban rendeznek konferenciát, ahol a téma az épített környezeti nevelés, az előadók pedig a téma meghatározó kortárs építészei lesznek.

További információk és részletek hamarosan!



Technológia:
GetResponse