Subject: CityScope - Csepel workshop // Assembly IV. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál preview // Csepel Művek // Finissage - Makettfesztivál Preview - Csepel Művek // Budapest Design Week _ AAVS Budapest Presentation and Exhibition // Budapest - ahogy Kádár elvtárs látta // CALL FOR FILMS 2019 - 11th Budapest Architecture Film Days // A Budapest100 és a Fortebolt ajánlata

  
Október 4. és 19. között a Csepel Művek című kiállítás és a Assembly IV. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál previewhoz kapcsolódóan interaktív workshopot szervezünk. A workshop két részből áll, egy technikai és egy tartalomfejlesztési elemre bomlik. Az első felében a résztvevők megismerik a CityScope Csepel felépítését, működését, a jellemzően Processing-alapú technológiai hátterét és a hozzátartozó adatstruktúrát. A második részben a makett konkrét adataival dolgozva tartalomfejlesztési és vizualizációs feladatokra koncentrálunk.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ITT lehet! 

Időpont: 2018. október 13. 10:00-12:00 és 13:00-15:00
Helyszín: KÉK - Kortárs Építészeti Központ (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)
 FESZTIVÁL 


2018. október 4-19. - KÉK

A negyedik építészeti makettfesztivál a makettek és digitális adatok kapcsolatával foglalkozik. Az októberben látható bevezető installáció az MIT Media Lab által fejlesztett CityScope első magyarországi alkalmazása, egy olyan interaktív makett formájában, amely valós időben mutatja be a várostervezési döntések hatásait.  A KÉK által épített makett témája a Csepel Művek, Budapest egyik legfontosabb barnamezős zónája. A kétszáz hektáros területet 10 000 Lego kockából építjük meg, majd a KÉK által a Művek területén végzett két éves kutatómunka eredményeit vetítjük rá. A terület fejlesztési lehetőségeit a gyűjtött adatok és az átépíthető makett felhasználásával további programok keretében járjuk körül. 

Fotó: Polinszky Tibor
 KIÁLLÍTÁS 


2018. október 4-19. - KÉK

A Csepel Művek Budapest legjelentősebb elfelejtett területe. A belvárostól kevesebb, mint fél órányira lévő kétszáz hektáros zóna a hazai ipartörténet központi helyszíne, amelynek a jelene legalább olyan érdekes, mint az emlékei. A Művekben ma sokszáz cég működik jobbára egymástól függetlenül, és miközben az ide látogatók egy lassan elsüllyedő világot látnak, a terület valójában Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő részének közepén található. 
Mi van ma a Csepel Művekben? Hogy fér meg egymással egy erőmű, egy kovácsműhely, egy bicikligyár és egy műterem? Hogy kerülhet vissza a térképre a hely, ami egy kerület életének volt a központja? 
A KÉK két éves kutatásáról beszámoló kiállításon körüljárjuk a terület helyzetét, az itt dolgozók és vállalkozók világát és a továbblépés legfontosabb kérdéseit. 
A Csepel projekt a Shared Cities: Creative Momentum program része. 

Fotó: Polinszky Tibor
 KIÁLLÍTÁS 


2018. október 19. 16:00-19:00- KÉK

A KÉK - Kortárs Építészeti Központban megrendezett két párhuzamos kiállítás záróeseményének programja:

16:00 - 16:30 Csepel - a jövőképek szigete (Erős Zoltán előadása)
17:00 - 18:00 Minecraft Creative Science (Korchma Zsombor előadása)
18:00 - 19:00 a CityScope makett demonstrációja

 KIÁLLÍTÁS 


2018. október 12. 19:00 - KÉK

Architectural Association Visiting School Budapest - /The Uncommon Walk - Imprints'/

Architectural Association Visiting School Budapest launches this year with its first ten-day event of workshops, public talks, design experimentations and exhibitions. Focusing on Budapest’s inner city, this exhibition showcases works jointly developed by students, tutors and collaborators that investigate and invent acts of walking as acts of achitectur
e.

Exhibition: 10-19 October [Open: Mon-Fri 9:00-18:00]
Opening event: 12 October 19:00

 VÁROSI SÉTA 


2018. október 20. 14:00-16:00

Díszes pillérburkolatok, absztrakt mozaikok, elfeledett domborművek. Gyere el és fedezd fel velünk egy letűnt korszak köztéri műalkotásait Budapest kerületeiben. A ’60-as és ’80-as évek között számos köztérre, illetve középületbe szánt szobor, dombormű és egyéb művészeti alkotás született, melyek mögött érdekes és izgalmas történek bújnak meg. Bepillantást nyújtunk a főváros metró művészetébe, megmutatjuk, hogy válik egy kerámia burkolat hirdetőfelületté és beszélgetünk a „Három T” rendszerről.
A belváros szívében, a szemünk előtt lévő, megszokott, ám névtelen, és az eldugott, kevéssé ismert alkotásokon keresztül mutatjuk be a Kádár-korszak művészetének ellentmondásokkal teli világát.


A séta ára 3000Ft (diák 2500Ft), melyet a helyszínen készpénzben lehet befizetni.

Regisztráció ITT.
 FILMNAPOK 


Nevezési határidő: 2018. november 15.

Van egy építészeti, városi témájú filmed? Küldd el nekünk! A Budapesti Építészeti Filmnapok 2019. márciusában tartandó 11. kiadása várja az építészeti, városi, urbanisztikai, design és városi aktivizmus témájú filmeket műfaji megkötés nélkül. A Budapesti Építészeti Filmnapok küldetése, hogy párbeszédet teremtsen a filmre inspirációként és eszközként tekintő építészet, valamint az építészethez és a városhoz mint témához forduló film között. A nevezés díjtalan.
A filmek leadásának menete:
1 – Töltsd ki a nevezési lapot, majd
2 – Küldd el a filmed linkjét (pl. Vimeo) vagy a filmet online fájlküldővel (pl. WeTransfer, MyAirBridge stb.) a következő címre:
filmnapok@kek.org.hu
 KÖNYV 


Budapest100 történetek és Elfelejtett Budapest könyvek együtt, kedvező áron.

A csomag kizárólag a KÉK – Kortárs Építészeti Központban vásárolható meg.
1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12., hétfőtől-péntekig: 9:00-18:00 

A két könyv együttes csomagára 7640 Ft helyett: 5700 Ft
KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 
HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 
M: +36 30 522 5994
LikeTwitter
Kortárs Építészeti Központ1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12., Hungary
Bármikor leiratkozhat vagy módosíthatja adatait.

Technológia:
GetResponse