Subject: Budapest100 könyv - ELŐRENDELHETŐ // Trust your Architect! Technológus tervezők


Magunk se hittük, de lehet házat könyvbe gyömöszölni. Nem is egyet, hanem huszonnégyet! Szívünk szerint háromszáz lenne a borító mögött, mert annyi, sőt még több történetünk van Budapestről és 100 éves házairól, na, meg a lakókról. Mert nélkülük nem is lenne Budapest100 minden tavasszal 2011 óta. És persze a kutató és szervező önkéntesek nélkül sem, akik e könyv számára összegyűjtötték és leírták a másutt nem megtalálható sztorikat. Így lett a könyvünk szubjektív városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható a Budapest100 első hat évéből. 
Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek. Mivel a Budapest100 nem a műemlékeket keresi, hanem a korszakkal foglalkozik - könyvünkben vannak gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek egyaránt. Mert a programunk szerint minden ház érdekes.
A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: élvezetes építészeti ismertetők váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, már szinte elfeledett korszakokat elevenítenek fel. A lakók meséi is hozzájárulnak a múlt megismeréséhez, hiszen a házak szellemét a falak őrzik és az ott lakók adják tovább.

A könyv 7 különböző színű borítóban rendelhető, így a legszebb Budapest100 történeteket a kedvenc színedben olvashatod!

Ára: 3990 Ft, támogatói csomagban 5990 Ft.


Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ
Grafikai tervezés: SUBMACHINE
A könyv főtámogatója: a We Love Budapest
A könyv megjelenését támogatja: a Nemzeti Kulturális Alap és a Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archivum



BESZÉLGETÉS 


2017.12.04. 19:00 KÉK

Technológus tervezők

Diploma után nem feltétlenül tervezőirodába mennél, hanem specializálódnál inkább? Érdekel, hogy mit csinál a kórháztechnológus vagy a tűzvédelmi tervező? Netán csak érdekel milyen további lehetőségeket rejt a szakmád? Akkor gyere el december 4-én a következő Trust your Architect!-re és minden kérdésedre választ kapsz!

Meghívottak:
Semmelweis Tamás (kórháztechnológus), Jankus Bence (tűzvédelmi tervező)

Moderátor: Helfrich Szabolcs

A sorozatról:
A KÉK havi útbaigazító estje pályakezdőknek és pályatévesztőknek. Kezedben a diploma, de nem tudod, hogyan tovább? Melót keresel, külföldre mennél vagy irodát alapítanál? Értetlen a megrendelő? Elfajult a sokszög? A fiatal építészek élete nehéz. Gyere el és öntsd ki a szíved! Évente 600 építész végez ma Magyarországon. Mi lesz velük? Hová tartanak? A KÉK klubestjein utánajárunk.

A részvétel ingyenes!
Az esemény létrejöttét az NKA tám
ogatja.
KORTÁRS ÉPÍTÉSZETI KÖZPONT - KÉK 
HUNGARIAN CONTEMPORARY ARCHITECTURE CENTRE 
M: +36 30 522 5994
E: info@kek.org.hu
LikeTwitter
Kortárs Építészeti Központ1111, Budapest, Bartók Béla út 10-12., Hungary
Bármikor leiratkozhat vagy módosíthatja adatait.

Technológia:
GetResponse