Subject: Nauja mūsų istorija: Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programos naujienlaiškis Nr. 7

Jei šis laiškas Jums tinkamai neatsidaro, skaitykite jį internete
NAUJA MŪSŲ ISTORIJA
Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programos naujienlaiškis
2018 m. rugsėjo 19 d.
Nr. 7
Europos bendradarbiavimo diena 2018!
Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programa kviečia Jus švęsti Europos bendradarbiavimo dieną gražioje Daugpilio tvirtovės aplinkoje Latvijoje, kur rugsėjo 21 d. bus iškilmingai atidaryta „Mark Rothko 2018“ dailininkų simpoziumo paroda „Piešiame mūsų ateitį kartu“. Renginį organizuojame kartu su Daugpilio Marko Rothko meno centru ir Daugpilio miestu, vykdžiusiu ir vykdančiu ne vieną projektą pagal EKPP ir EKP Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos programas.
Simpoziume dalyvauja 10 dailininkų, kurie buvo atrinkti iš daugiau nei 100 pretendentų iš skirtingų pasaulio šalių. Visi jie simpoziumo metu sukūrė meno kūrinius, kurie atspindi jų viziją apie bendradarbiavimą per sienas. Po parodos Daugpilio Marko Rothko meno centre kartu su kitomis naujo rudens sezono parodomis, paroda „Piešiame mūsų ateitį kartu“ keliaus po Europą ir aplankys Rygą, Vilnių, Minską ir Briuselį.
Šventės metu ypatingas dėmesys bus skirtas jauniesiems dailininkams, kurie turės galimybę dalyvauti simpoziumo menininkų vedamame seminare ir jo metu sukurti bendrą meno kūrinį, skirtą Europos bendradarbiavimo dienai paminėti.
Švęskime kartu!
Daugiau informacijos apie renginį ir programą rasite Programos internetinėje svetainėje.
Pirmojo kvietimo projektai
Penkių 1-ojo kvietimo projektų paramos gavėjai jau atliko tarptautinės techninės pagalbos projektų nacionalinę tvirtinimo ir registravimo procedūrą Baltarusijoje. Netrukus bus pasirašomos paramos sutartys ir bus vykdoma projektuose numatyta veikla. 
Visais su šia procedūra susijusiais klausimais kviečiame kreiptis į mūsų Informacijos specialistę Baltarusijoje.
Antrojo kvietimo  projektai
Rugpjūčio 30 d. Vilniuje įvyko Projektų atrankos komiteto posėdis, kurio metu buvo atliktas projektų strateginis regioninės reikšmės vertinimas ir paruoštos rekomendacijos programos Jungtiniam stebėsenos komitetui (JSK). Antrojo kvietimo rezultatai bus paskelbti po JSK posėdžio, kuris, planuojama, įvyks šių metų lapkritį.
Europos judumo savaitė 2018
Europos judumo savaitė, kurios šūkis yra „Pasirink ir judėk“, kviečia visus išbandyti transporto alternatyvas, galinčias pakeisti automobilį keliaujant iš taško A į tašką B. 
Kampanija atkreipia visų dėmesį į daugiarūšį transportą – naudojimąsi keliomis transporto rūšimis toje pačioje ar skirtingose kelionėse.
Nauja JTS komandos narė
Susipažinkite su naująja JTS biuro administratore Lauryna Ragaišiene.

Tel. +370 5 261 0477
Faks. +370 5 261 0498 
El. p. info@enpi-cbc.eu

Programos internetinė svetainė ir socialiniai tinklai
Įsitikinkite, kad gaunate paskutines naujienas – prenumeruokite naujienlaiškį įvedę savo el. pašto adresą Programos internetinėje svetainėje ir sekite naujienas Facebook paskyroje. 
Taip pat ieškokite mūsų VkontakteInstagram ir Youtube.

Linksmybės ir žaidimai
Kaip skambėjo Europos bendradarbiavimo dienos šūkis 2017 m.? 
Savo atsakymą siųskite el. paštu information@eni-cbc.eu iki 2018 m. spalio 22 d. ir laimėkite Programos suvenyrą!
Už naujienlaiškio turinį atsako tik Jungtinis techninis sekretoriatas ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis dokumentas atspindi Europos Sąjungos poziciją.
Sventaragio str. 2, LT-01510, Vilnius, Lithuania
You may unsubscribe or change your contact details at any time.