Subject: Tre Anledningar Till Lite Frukt

View this email online if it doesn't display correctly
Tre Anlednigar Till Lite Frukt
Plommonskörd
Hej kära Trädgårdsvän!
September känns fortfarande som sommar. Det fina med augusti och september är, tycker jag, att få börja skörda från fruktträden. Du som har fått frukt har säkert fått allt för mycket, så brukar det bli och för er som fick mindre, varför blev det så? Tre förklaringar kommer i dagens brev.

Musteriet Villa Bergliden i Vendelsö hälsar oss nu välkommen! Har du inte provat ännu så är det ett fantastiskt sätt att bevara äpplen och päron, drick upp dem under lång tid. Adressen hittar du nedan.

September är också månaden för många höstmarknader och äppleträffar där du kan sortbestämma dina frukter. Se nedan om du hittar någon nära dig!

I nästa brev kommer jag berätta om vad en Arborist gör och hur du hittar en bra i södra Stockholm. 

Vill du ha hjälp med dina fruktträd i höst så svarar du på detta mail så skall jag se till att planera in det. Jag beskär troligen en bit in i november.

Må gott!

mvh Tove Madsen
070 769 5487

Du får detta brev eftersom Du är en av mina högt värderade kunder! Om du av någon anledning inte vill ha mina mail så kan du avregistrera dig i slutet av brevet.
Äppelträd med massor av frukt
Två flaskor med härlig Must
äpple
Mycket eller lite frukt - Tre anledningar 
Visst är det konstigt kan man tycka att grannen får mycket och jag får ingenting. Eller varför blir det så lite i år jämfört med förra året? Här kommer tre möjliga  anledningar:
  1. Det kan ha varit kallt och inte så gynnsamma förhållanden för insekterna när blomningen väl satte igång.
  2. Det sägs att träden tar igen sig om de har givit riktigt rikligt ett år så kan den bli lite kommande är.
  3. Med beskärning kan du påverka knoppsättning, sporrbeskära, och hur mycket ljus dina fruktgrenar får. Det i sig kan påverka hur mycket frukt och hur stor och söt den blir. Men är det kallt när det blommar kan insekterna ha annat för sig.
Musta Äpplen och Päron
Har du eller grannen fått tokigt mycket frukt i år och inte provat att göra must ännu, gör det! Blanda gärna sorter och få din egen smak på flaska eller i bag-in-box!

Villa Bergliden ligger i Vedelsö och tar emot i familjär stil. De vill gärna att du ringer innan och bokar tid för att du skall få hjälp direkt!


Marknader i September
Nu finns det ett stort utbud av höstmarknader och möjlighet att sortbestämma sina äpplen eller päron. Här är några som ligger kring oss i södra och norra Stockholm. På denna länk hittar du fler förslag ute i landet från Sveriges Pomologiska Sällskap (SPS).

Tyrestaby 18-27 september
Görvälns Slott, Järfälla 20 september info tel. 08 120 002 00
Nynäs Slott, Tysberga 26-27 september SPS fyller 15 år med stort program.
LikeTwitterForward
konvaljebacken 6, SE-14264, Trångsund, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.