Subject: Tack för Trädgårdsåret 2018!💐

View this email online if it doesn't display correctly
Tack för i år och
Gott Nytt Trädgårdsår 2019!
Tulpaner
Hej kära Trädgårdsvän!

Trädgården går i vila och vem vet, kanske även du tar det lite lugnare?

Jag och min partner Cilla tar det definitivt lugnare så länge det är minusgrader. 

Vintern är dock en bra tid att fundera på vad som gick bra med trädgården och vad som eventuellt skall ändras till nästa år. Fröhandlarna lockar med gamla och nya fröer. Vill du bläddra i Impectas katalog 2019 så kan du beställ ett pappersexemplar här eller ladda ned den till din dator.

Fokus för Drevvikens Trädgårdstjänst har varit fruktträdsbeskärning under vår och höst, men vi har också bl.a. hjälpt till med beskärning av häckar, rensat mellan trädgårdsplattor, gödslat och hållit efter i rabatterna. Lite nyplanering av häckar har det också blivit.

Den ovanligt varma och torra sommaren gjorde träden spröda och på några håll gjorde vi nödbeskärningar och tog in längre grenar som annars kunde knäckas under frukttyngden. För det blev mycket frukt i många trädgårdar i år. I övrigt var vi sparsamma med beskärningar under sommaren för att inte störa buskar och träd som ändå var i stressat läge.

Vi drar igång beskärning igen när vi får dagar på +5 grader eller mer. Det kan det ju bli före mars och april men vi får väl se.

Bilden längst ned visar en häckklippning och en modell som är överlägsen när det blir snö. Att forma toppen något inåt ger stabilitet. På detta sätt hänger inte grenarana ned av snötyngd. Om du har buskar och träd med mycket snö så skaka gärna på dem då och då så snön faller av.

NYHET
I maj 2019 så kommer vi kunna erbjuda något nytt för dig som vill vitalisera dina äldre träd eller ett träd som behöver lite hjälp på traven. Ett träd kan ju inte leva i en evighet men det går att förlänga den vitala delen ytterligare på ett älskat träd!

En dos mycel på trädets rötter en gång är vad som behövs. Detta är en svamp som samarbetar med trädets rötter. En god symbios som har visat sig mycket effektiv. Jag har inte hunnit se effekterna själv ännu så därför introducerar jag detta för våra kunder med en kraftig rabatt under våren. Är du intresserad så kan du boka dig redan nu. Pris 400 kr per träd (ordinarie pris 800 kr).

Trädgårdsteamet 2018 med Hedda, Axel, Tina, Nils, Cilla och Tove säger Tack!

Gott Nytt År Önskar
Tove Madsen och Cilla Hansson Ingman
Certifierade Fruktträdsbeskärare

Tove Madsen
Drevvikens Trädgårdstjänst
070 769 5487

Du får detta brev eftersom Du är en av mina högt värderade kunder! Om du av någon anledning inte vill ha mina mail så kan du avregistrera dig i slutet av brevet.
Tove och Cilla
Tove och Cilla önskar Gott nytt Trädgårdsår!

Hillus Taxus
En snygg form som också är praktisk under vintern
Forma gärna din häck något inåt mot toppen då klarar den tung snö mycket bätttre.
LikeTwitterForward
konvaljebacken 6, SE-14264, Trångsund, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.