Subject: Beskärning till våren

View this email online if it doesn't display correctly
Snart dags att beskära!
Hej Trädgårdsvän!

Det blir snart varmare väder och trädbeskärning blir åter aktuellt. Läs i brevet om vad som är bäst. Beskära höst eller vår?

Jag har redan tagit emot en del beställningar för våren och vill du ha hjälp så svara detta mail så lägger jag dig till listan.

En riktigt glad nyhet är att jag vill introducera min partner Cilla Hansson Ingman för året! Hon har i och för sig jobbat med mig tidigare men nu kommer hon att lägga större delen av sin tid på  beskärnings- och trädgårdsuppdrag. Det betyder att du kommer få hjälp av oss och vi kommer att hinna med alla uppdrag! 

Som du säkert vet erbjuder jag trädgårdstjänster som är RUT-berättigade. Frukträdsbeskärning, vilket är bra att utföra på vårvintern och underhåll av trädgårdar som tex Vårstädning är ett par exempel.

Mail till tove.madsen@blommaut.se så hjälper Drevvikens Trädgårdstjänst till! 

mvh Tove Madsen
Drevvikens Trädgårdstjänst
070 769 5487

Du får detta brev eftersom Du är en av mina högt värderade kunder! Om du av någon anledning inte vill ha mina mail så kan du avregistrera dig i slutet av brevet.
Fruktträd
Beskära vår eller höst?
Visst finns det lite tycke och smak hur man vill ha det. Att beskär sätter fart på trädet så det är speciellt bra att göra med unga träd på våren som man vill ge tillväxt. Om du inte har beskurit på hösten så går det bra att göra det till våren även med äldre träd.

Ett äldre träd kan ge något mindre tillväxt om det beskärs på sensommaren och hösten.

För fruktens skull spelar det ingen roll när beskärningen sker. Det går att beskära på våren fram till att knopparna börjar svälla och det är ofta i maj. Då ska träden koncentrera sig på att blomma och locka inseker för att vi skall få pollinering och frukt till hösten. 

Cilla Hansson Ingman
Cilla stärker upp Drevvikens Trädgårdstjänst
Det är jättekul att Cilla kommer att lägga mer tid på trädgård i år! Just denna vecka går hon utbildning i fruktträdsbeskärning på Julita.

Vi delar glädjen med trädgård, kost och hälsa. Det är med stort nöje som jag presenterar er för detta energiknippe!

Nordiska Trädgårdar
22-25 mars är det sedvanlig trädgårdsässa i Älvsjö

Här hittar du mer info om eventet. Det brukar vara kul inspiration innan tträdgårdslivet kommer igång på riktigt!

Vilka projekt drömmer du om i år?
Frimärke med äpplen
Drömmar om nästa skörd
Medans vi väntar på nästa skörd så kan vi glädjas åt att skicka frukt på brev. Visst är de fina!?
konvaljebacken 6, SE-14264, Trångsund, Sweden
You may unsubscribe or change your contact details at any time.