Teema: Uue kodu ostmisest puust ja punaseks!


Märts 2018
Hea koduotsija!

Sinu ees on valik uusi kodusid üle Eesti. Siit leiad nii kortereid kui ridaelamuid, nii linna- kui maalähedast elu. Kodu soetamine päris uude majja on praegu soodne, sest on, mille vahel valida ning ka pangalaenu saamine pole just raketiteadusega võrreldavalt keeruline.

Muide, 30% kõigist uutest kodudest ostetakse värskelt valminud elamutesse ning selle põhjuseks on hea hinna- ja kvaliteedisuhe. Uue kodu mugavused, läbimõeldud planeeringud ja muidugi see müstiline „uue kodu lõhn“...
Nii et vaata, vali ja tee otsus.

 Ja kui abi vajad, siis aitame Sind meeleldi!
Vana-Kalamaja 39
 
Sviit-magamistoaga 4-toaline korter ei ole enam ainult unistus!


Pöörise elurajoon
 Alustasime Pöörise 12
 korterite müüki! 


Keila Vasarakodu
 KLIENDIPÄEV 
10.03 kell 12-14! 

Poordi 3

Ainulaadne elukeskkond ja luksuslik sisedisain.


Kungla Kodu
Kalamaja esimesed A-energiaklassi majad!


Kuuseheki elurajoon
A-energiaklassi kodude ehitus on alanud!

T69a terrassmaja
B-energiaklassi päiksepaneelidega korterelamu linna südames.


Viimsirahu 
KLIENDIPÄEV 17.03
 kell 12-15! Eripakkumised!


Jõekalda Kodud
Keila Jõepargi vahetus läheduses
1. maja sissekolimiseks valmis!

Kesklinna maakler Kristi Djomin soovitab investeerimiseks
Merevaatega 2-toaline korter Tornimäel

"Korter müüakse koos kogu fotodel näha oleva mööbli ja kehtiva pikaajalise üürilepinguga, tegemist on suurepärase investeeringuga. 11ndal korrusel asuva korteri akendest avaneb vaade merele, toad on hea planeeringuga ning korteril on mõistlikud kommunaalkulud. Tornimäe asub elu tuiksoonel, siin on kiire ühendus lennujaama ja sadamaga. Tornimäe majast saad astuda otse linnamelusse, kus ootavad teatrid, kinod, restoranid, sõbrad, kontor. "
                                                                                                                  Kristi Djomin
Elamispindade tegevjuht/ Kesk- ja vanalinna maakler     
4 olulist sammu enne uusarendusse korteri ostmist

30% neist, kes soetavad täna Eestis korteri, valivad oma uue kodu just uusarendusse. Ent mida uhiuut korterit ostes silmas pidada ja kust üldse alustada? Anname mõned soovitused, kuidas kogu ostuprotsess võimalikult lihtsalt ja mugavalt läbi teha.
Levinud müüdiks on see, et uusarendusse pangalaenuga kodu ostes tuleb laenu tagasi maksta ka perioodil, mil maja veel valmiski pole. Tegelikult makstakse laen välja pärast maja ja korteri valmimist. Millised sammud enne uusarendusse kodu ostmist aga teha tuleb?

1. Esimene samm - eeldatava kinnisvara hinnapiir
Veel enne, kui tulevane kodu on välja valitud, võiks võtta pangaga ühendust ning arutada läbi võimalikud variandid nii maksevõime kui ka tehingu osas. Ühendust on võimalik võtta nii telefoni teel või siis täita etteruttavalt juba kodulehel laenutaotlus nende andmetega, mis selleks hetkeks teada Pangatöötaja saab sissetulekuid ja kohustusi analüüsides anda tagasisidet võimaliku maksekoormuse osas. Eelnevalt võiks mõelda, kas ja kui suur on omafinantseering. Viimase osas võib kasutada ka olemasolevat kinnisvara. Pärast esimest sammu on juba oluliselt kergem erinevaid variante kaaluda, sest hinnakategooria lihtsustab edasisi otsinguid.

2. Laenupakkumise saamiseks tuleks täita laenutaotlus
Kui vara on välja valitud, siis tuleks laenupakkumise saamiseks täita laenutaotlus. See annab pangatöötajale ülevaate teie soovidest ja võimalustest. Alati küsitakse dokumente maksevõime hindamiseks - arvesse võetakse olemasolevaid sissetulekuid, kohustusi ja viimaste täitmist. Lisaks on oluline mõista, mis saab olema laenu tagatiseks? Laenu tagatiseks on reeglina ostetav vara, mistõttu on oluline eelnevalt mõista, mis on selle juriidiline vorm. Kui vara on välja valitud, siis arendaja või tema esindaja annab ostjale müügipakkumise, kus on üsna detailselt kirjas, mida ostetakse ja mis hinnaga. Seejärel küsib pank tagatisvara eksperthinnangut, mille saab aktsepteeritud kinnisvarabüroolt. Kuna majas on kindlasti teisigi kortereid müügis, siis võiks uurida arendajalt, millist kinnisvarabürood on varasemalt kasutatud, sest siis on hindaja vara iseärasustega juba tuttav ning protsess kulgeb ladusamalt. 

3. Laenulepingu sõlmimine

Pärast sobiva laenupakkumise saamist sõlmitakse laenuleping. Laenuleping sõlmitakse tavaliselt enne võlaõigusliku lepingu allkirjastamist. Laenulepingus lepitakse kokku aeg, millal laenuraha hiljemalt kasutusse võetakse. See kuupäev peaks olema vastavuses ostetava vara valmimise ajaga.

4. Varakindlustus
Laen kantakse panga poolt välja siis, kui ostetav vara on valmis ja varale on seatud hüpoteek. Vara valmimise juures on oluline, et see on täpselt selline nagu müügipakkumises lubatud (st sisaldab viimistletud siseviimistlust jne).
Hüpoteek seatakse samal ajal koos asjaõiguslepinguga, kui ostja saab vara omanikuks. Laenuraha makstakse välja reeglina kuni 5 päeva jooksul pärast notari tehingut.
Laenusaaja hakkab laenu tagasi maksma vastavalt lepingus toodud kuupäevale, pärast seda, kui laen on panga poolt välja makstud. Oluline on siinkohal mitte unustada varakindlustust, mis tuleks sõlmida hiljemalt seitsme päeva jooksul pärast tagatise seadmist. 

Nii lihtne see oligi!


Anne Pärgma
Eluasemelaenude osakonna valdkonna juht
Hea Sõber!

Seoses maikuus jõustuva andmekaitseseadusega oleme korrastamas oma kliendibaasi. Selleks, et saaksid ka edaspidi Eesti täpseimat ja põhjalikumat kinnisvaraturu ülevaadet, parimaid pakkumisi turul ja värskeimat infot uutest projektidest, on meil vaja uuesti Sinu kinnitust, et võime Sulle infot edastada.

Kinnitamiseks ei ole vaja teha muud, kui sisestada oma andmed ning nõustuda Uus Maa Kinnisvarabüroo privaatsuspoliitikaga.

Uus Maa Kinnisvarabüroo 
Tel.+372 627 2600
uusmaa@uusmaa.ee
Kui kiri ei avane korrektselt, palun vajuta siia!
Maakri 19/1 V korrus, Tallinn, Harjumaa 10145, Estonia
Võite igal ajal tellimise lõpetada või oma kontaktandmeid muuta.