Teema: UUS MAA oktoobrikuu KINNISVARAKIRI

Kinnisvaraturg oli septembris taaskord väga aktiivne ning seda hoolimata koroonaviiruse teisest lainest ja sügisel suure tõenäosusega saabuvast registreeritud tööpuuduse kasvust.


Turu madalseis on küll möödas, ent ka septembri tehingute arv ning selle tugev kasv viitab veel endiselt faktile, et tõus on tulnud varasemate uusarendustehingute arvelt. Viimaste kuude uusarenduste müük on võrreldes kevadega küll taastunud, ent jääb mullustele tulemustele veel märgatavalt alla.


Kuna nii ehitus- kui ka kinnisvaraturg on muu majandusega olnud alati pigem viivises, tasub peljata mõnevõrra loiumat perioodi ajal, mil alates koroonakriisi algusest sõlmitud võlaõiguslikud uusarendustehingud jõuavad asjaõiguslikeks tehinguteks. Järelturu tugev aktiivsus lubab siiski loota, et ilmselt oleme selle kriisi üle elanud pigem kerge ehmatusega kui pika vindumisega.


Loe detailsemat Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva piirkonna kiirülevaadet SIIT.


Artikli autor - Igor Habal, Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik

Mis on Tallinna Kuldne Miil ja mis seal toimub?


Septembris vahendas Uus Maa kinnisvarabüroo Eesti kõigi aegade ruutmeetrihinna rekordiga ligi 100 ruutmeetri suuruse äripinna ostu-müügitehingu Tallinnas Poordi tänaval. Uus Maa Ärikinnisvara OÜ juhatuse liige ja ärikinnisvara maakler Eduard Sorokin ütleb, et kinnisvara Tallinna Kuldsel Miilil on tänavu viiruskriisist hoolimata kallinenud. Miks see nii on, mis on Tallinna Kuldne Miil, mis toimub seal praegu ja mida ehitatakse sinna tulevikus?

LOE TÄISPIKKA ARTIKLIT!

Üüriturg pole sugugi nii põhjas kui arvatakse


Koroonakriisis on enim pihta saanud üüriturg, kus korterite ülepakkumise tõttu on kukkunud üürihinnad ning välistööjõu ja -tudengite hulga kahanemise tagajärjel vähenenud klientide arv. Samas ei ole kriis tabanud kogu üürisektorit.


Selgelt eristuvad piirkonnad ja korterite liigid, mille puhul saame rääkida hoopis pakkumiste defitsiidist. Heaks näiteks on Tallinna lähiümbrus –PeetriSaku ja Keila, kus ühtviisi on puudus nii väiksematest kui suurtest üürikorteritest.


Olukord on mõistetav – kinnisvara ostetakse seal pigem endale elamiseks ning väljaüürimisele jõuab kortereid harva. Teisalt on paljudel soov elada vaiksemates piirkondades, kus on olemas kõik teenused, töökohad ja kiire ühendus Tallinnaga. Kui midagi sobivat ostuks ei leita, otsitakse agaralt üürivõimalusi.

LOE TÄISPIKKA ARTIKLIT!

KLIENDIPÄEVAD JA ERIPAKKUMISED

JÄRVE TORNID


KLIENDIPÄEV 21.10 kell 17-19.00


Järve Tornide eripakkumisega kliendipäev. Näidiskorterid on valmis.

Vajalik eelregistreerimine.


Uuri lisa SIIT!

PÖÖRISE ELURAJOON


KLIENDIPÄEV 28.10 kell 17-19.00


Näidiskorterid on valmis.


Lisainfot uusarenduse kohta leiab SIIT!

UUSARENDUSED

VIIMSIRAHU UUSARENDUS


SINU UUS KODU VIIMSIS!


Tutvu hindade ja plaanidega!


Lisainfot pakkumise kohta saate SIIT.

TAEVASILMA UUSARENDUS


SINU KODU VESKIMÖLDRES


Järel vaid 3 ridaelamuboksi! Võta ühendust ja tule Taevasilma uusarendusega tutvuma!


Tutvu pakkumisega SIIN.

KALAMAJA UUSARENDUS - TÖÖSTUSE 28A


VANA MAJA UUES KUUES


Korterid on valmis!


Lisainfot leiad SIIT.

JÄRVE TORNID - VAATA KAUGEMALE


KLIENDIPÄEV 21.10 kell 17-19.00


Järve Tornide eripakkumisega kliendipäev. Näidiskorterid on valmis.

Vajalik eelregistreerimine.


Uuri lisa SIIT!

PÖÖRISE UUSARENDUS


KLIENDIPÄEV 28.10 kell 17-19.00


Näidiskorterid on valmis.


Lisainfot uusarenduse kohta leiab SIIT!

KARU RESIDENTSID


ESIMESE ETAPI MÜÜK ON ALANUD!


Eelmüügihinnad esimestele kiirematele, esimene maja valmib 2020a sügis.


Lisainfot korterite kohta leiad SIIT.

KATZE MAJA


TULE TUTVU KATZE MAJAGA!

 

Maja valmib 2021. aasta 1. pooles.

Alles vaid 4 korterit!


Lisainfot korterite kohta leiad SIIT.

Uus Maa: kasutame kriisiaega koolitamisele ja uute strateegiate mõtlemisele


Seekordses „Minu karjääri” saates on külas Uus Maa personalijuht Aiki Otsalt ning Harjumaa osakonna juhtiv konsultant ja kutseline maakler Marek Kirjanen.


Teeme juttu sellest, kuidas kinnisvaramaastikul ja Uus Maal üldiselt läheb, kuidas muutus maaklerite töökorraldus, kui palju tehakse töötajatele koolitusi ja kuidas on muutunud klientide käitumine. Tööjõu leidmise koha pealt ütles Aiki Otsalt seda, et häid spetsialiste on koondamiste tõttu praegu kergem leida, näiteks turismisektorist kandideerijaid on rohkem kui varem.

KUULA SAADET!

Eesti mahukaim kinnisvaraajakiri realEST ilmub 2x aastas nii eesti- kui inglise keeles. Siiani paberkandjal esitletud ajakiri on nüüd saadaval ka digiversioonis.