Teema: UUS MAA jaanuarikuu uudised

Hea kinnisvarahuviline!


2022. aasta on alanud sündmusterohkelt. Kinnisvaraturg on kuum, sünnivad üha uued rekordid, Uus Maa laienes ning meie luksuskinnisvarale pühendunud LUXUM by Uus Maa sai rahvusvahelise tunnustuse.


Alanud aastat iseloomustab suur küsimus: mis juhtub kinnisvaraturul? Vastuseid sellele on seinast seina ning eks need sõltuvad paljuski vastaja tegevusalast ja enda positsioonist turul. Käesolevast uudiskirjast leiad mitmesuguseid arvamusi ja prognoose, mille on välja öelnud meie parimad spetsialistid.


Luxum sai rahvusvahelise tunnustuse


Meil on rõõm teatada, et LUXUM by Uus Maa pärjati mainekal rahvusvahelisel konkursil Luxury Lifestyle Awards auväärse esikohaga “Best Luxury Real Estate Brokerage in Estonia 2021”!


Luxury Lifestyle Awards on hinnatud konkurss, mis toimus juba 13. korda. Selle kogenud žürii keskendub parimate luksuskategooriate väljavalimisele üle kogu maailma, et tunnustada neid kõrgeima kvaliteedi eest. Iga-aastasel konkursil võistlevad kõrvuti sajad brändid enam kui 60. riigist.


Mullu purunesid viimase 15 aasta tehingurekordid

 

2021. aastal kasvas Eestis tehingute arv korterite ja majadega ligi veerandi võrra ning krunte müüdi lausa 55% rohkem kui aasta varem.


Eestis tehti 2021. aastal korteritega 27 213 tehingut, mis on 24,3% rohkem kui aasta varem. Tallinnas müüdi sellest 10 878 korterit, mis on 22,3% enam kui 2020. aastal. Kalleim korter müüdi veidi enam kui 1,4 miljoni eest.


Uus Maa avas kolm uut bürood


Uus Maa Kinnisvarabüroo frantsiisivõrgustik täienes kolme uue büroo võrra, mis avati Tallinna kesklinnas, Rocca Al Mares ja Järvel.


Kõigi uute büroode juhtideks on kogenud Uus Maa maaklerid, kes oma senises töös on end tõestanud tugevate spetsialistidena ning saanud mitmesuguseid tunnustusi.


“Lootus, et kinnisvara hind langeb ja minu palk kasvab – unustage ära!”


Uus Maa Kinnisvarasaate külalised on Uus Maa juhatuse esimees Jaanus Laugus ning analüütikud Igor Habal ja Risto Vähi.


Saates räägitakse Tallinna ning teiste linnade kinnisvarast, kuid räägitakse ka keskustest kaugemal asuva kinnisvara hinnakasvu põhjustest ja eeldustest ning iseloomustatakse erinevaid piirkondi üle Eesti.


13 ennustust kinnisvaraturule aastaks 2022

 

Uus Maa Kinnisvaraspetsialistide seas läbiviidud küsitlusest selgus, et alanud kinnisvara aasta jätkub üsna samades toonides, kuid defitsiidile ja hinnarallile oodatakse leevendust.


Kuigi 2022. aasta kohta käivad majandus- ja poliitikaennustused on seinast seina ning võimalusi paistab olevat rohkem kui üks, nähakse kinnisvaraturgu positiivses arengus, kuid juba oluliselt rahulikumana.

Otsid ostjat? Või hoopis üürilist?


Kinnisvara ostu- ja üürisoovide nimekirja leiad meie veebilehelt.