Teema: UUS MAA jaanuarikuu KINNISVARAKIRI

7 küsimust, mida ostjad alati esitavad


Kinnisvara müügiga seondub palju nüansse. Esmane info pakutava objekti kohta on tavaliselt kuulutuses, kuid on rida küsimusi, mida potentsiaalsed ostjad müüjalt kohapeal uurivad ja mis tegelikult ostuotsuse tegemisel suurt kaalu omavad.


Artiklis tuuakse välja peamised küsimused, milleks müüja võiks olla kinnisvara müües valmis, sest need küsimused kõlavad ostjatelt kõige sagedamini.

LOE TÄISPIKKA ARTIKLIT!

UUSARENDUSED

VABRIKU 59


OTSID UUT KODU KALAMAJAS? KÕRGED LAED, SUURED AKNAD JA HEA PLANEERING!


Tutvu uusarendusega lähemalt SIIT!

KALAMAJA UUSARENDUS - TÖÖSTUSE 28A


VANA MAJA UUES KUUES


Alles on vaid viimane korter!


Lisainfot leiad SIIT!

JÄRVE TORNID


Loetud kuud veel ja Torn 2 on sissekolimiseks valmis. Tule tutvu sisustatud näidiskorterite ja imeliste vaadetega kohapeal.


Lisainfo ja registreerimine SIIT!

PÖÖRISE 5


Pöörise elurajoon ootab Sind! Üle 500 pere on siin oma kodu sisse seadnud. Tule tutvu 2- kuni 3-toaliste korteritega kohapeal.


Lisainfot hindade ja plaanide kohta leiad SIIT!

KARU RESIDENTSID


ESIMESE ETAPI MÜÜK ON ALANUD!


Eelmüügihinnad esimestele kiirematele.


Lisainfot korterite kohta leiad SIIT!

KATZE MAJA


Viimane korter Katze Majas!


Kiirusta, head korterid ei püsi turul kaua.


Lisainfot korterite kohta leiad SIIT!

PÄRNU MNT 43B - UUSARENDUS TALLINNA KESKLINNAS


6 korterit 19-st müüdud ning ehitus on alanud! On aeg oma unistused ellu viia!


Tutvu korterite hindade & plaanidega SIIT!

Aktiivne detsember lõpetas keerulise kinnisvara-aasta.


Lõppev aasta oli kinnisvaraturul turbulentne. Aprillikuise languse taustal tehti mitmeid julgeid ennustusi, millest mõni realiseerus (kasvav huvi hajaasustuses paikneva kinnisvara vastu, lühiajalise üürituru ärakukkumine), ent oli ka ennustusi, mis ei täitunud (suur hinnalangus müügiturul).


Riiklike toetusmehhanismide jätkudes näeme me ka sel aastal madalaid laenuintresse, ent ka soovi elavdada tarbimist ning hoida tööpuudus alla kriitilise taseme. Rahatrüki tingimustes jätkub varade väärtuste kasv, mis aga tähendab seda, et säästmine on endiselt „karistatav“ tegevus ning mõistlikum on aktsia- või kinnisvaraturul positsioone võtta.


Eesti korteriturul sõlmiti detsembris neljandat kuud järjest üle 2000 tehingu (esialgsetel andmetel 2006). Aasta kokkuvõttes sõlmiti esialgsetel andmetel 21 831 korteritehingut, mida oli 5,8% vähem kui 2019. aastal. Tehingute mediaanhind suurenes aga 5,9% võrra 1475 €/m2-le.


Majade ja suvilate müük suurenes aasta kokkuvõttes 6% võrra ning see trend oli valdav, langedes vaid maakondades, kus oli varade alapakkumine. Kuna vaktsineerimistempo on aeglane ning uued tüved, mille vastu võib vaktsiin puududa, tekitavad endiselt ebakindlust, jätkub ka sel aastal tugev huvi eramute, suvilate ja elamumaa kruntide soetamise vastu.


Loe detailsemat Tallinna, Tartu, Pärnu ja Narva piirkonna kiirülevaadet SIIT.


Artikli autor - Igor Habal, Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik

Kallimad korterid päästavad üüriinvestorid halvimast


Külalismajutusele keskenduvas "Uus Maa kinnisvarasaates" räägime, mis aitab praeguses turuolukorras selles äris ellu jääda ning uurime kui palju on erinevate korteritüüpide täituvus võrreldes aasta varasemaga langenud.


Külas on Uus Maa Pluss partner Morten Tibar ning Hilltop Apartments omanik Rene Allabert. Allabert toob muu hulgas välja tõsiasja, et Hilltop Apartmentsi külaliskorterite puhul on kallimate korterite täituvus langenud oluliselt vähem kui väiksematel ja odavamatel.


Teiste teemade seas peatume ka lühiajalise üüriäri reguleerimise probleemil ning uurime, miks on paljude silmis lühiajaliste üürnike renomee halb.

KUULA SAADET!

Otsid endale uut maakodu? Soovid korterit üürida? Või hoopis müüa?


Kinnisvara ostu- ja üürisoovide nimekirja leiad meie veebilehelt.

TUTVU SOOVIDEGA SIIN!