Aihe: Kippis Friend!

kansikuva
Kuplivaa tiistaita!

Mulla oli aiemmin tapana kuunnella podcasteja aina kun istuin auton ratissa, kunnes Apple päivitti puhelimen käyttöjärjestelmän sellaiseksi, että oli pakko poistaa koko sovellus. Ärsyyntyminen johtui siitä, että kun laittoi kuulokkeet kiinni puhelimeen niin se meni aina automaattisesti päälle - enkä voinut vaikuttaa tilanteeseen itse mitenkään.

Tää nyt ei ole eka kerta kun mulla on vaikeuksia tajuta insinöörejä ja mistä ne näitä keksii - sama pätee mm. FB:n ja Instagramin algoritminikkareihin, jotka tietää mua paljon paremmin keitä ja mitä tahtoisin niissä seurata… Esim. yksi suosikkiblogeistani (josta lisää alla) ei päivity fiidissäni vaikka mitä tekisin.

No - olen sitten kääntänyt kanavaa ja suunnannut yhä vaan useammin YouTubeen josta löytyy useita kiinnostavia ja inspiroivia ohjelmantekijöitä, joista osan vaikutus on siirtynyt mulla jopa ihan arkeen. (Osaa katson vaan viihteen takia!)

Ollaan edellisistä Amerikan vaaleista saakka katsottu mm. Comedy Centralin Daily Showta, jota isännöi huikean fiksu ja lahjakas koomikko Trevor Noah. Viime kesänä mulla oli matkakuuntelemisena myös hänen äänikirjansa Born a Crime jota suosittelen erittäin lämpimästi. Kirjan nimi tulee siitä, että syntyessään Etelä-Afrikassa 80-luvun alkupuolella mustan äidin ja valkoisen isän jälkeläisenä Trevorin syntymä oli kirjaimellisesti rikos. Kundi on elänyt aika mielenkiintoisia vaiheita!

Jokunen viikko sitten inspiroiduin brittiläisen julkkismeikkitaitelijan Lisa Eldridgen kanavan ohjeista, jotka ovat jo vuosia ja vuosia vanhoja. Siltä löytyy nimittäin sellaisia vinkkejä jotka soveltuu tällaiselle tavalliselle keski-ikäiselle jota ei korostelut ja varjostelut paljon kiinnosta, eikä siis pelkästään parikymppisille siloposkille, joilla on intoa tuhraamiseen. 

Kolmas suosikkini on - ehkä hieman yllättäen - siivous- ja järjestelyaiheiset kanavat, ja tuossa sunnuntaina kun katselin humoristisen kanadalaispariskunnan tekemään Clean My Space -videota muistin yhden jutun, jota olen koittanut välillä muistaa kerrata:
Jokaista opiskeluminuuttia kohden käytä 4 siihen, että pistät oppimaasi käytäntöön - pelkällä tiedolla kun ei vielä tee yhtään mitään.
Aamiainen
Tiskivuoro 9/2018 | Jos viesti näyttää oudolta, avaa se selaimessa.
…ja niinpä sunnuntaina painoin pausea ja vähän kuin varkain sain kevätraivauksen tehtyä; vein talvitakit varastoon ja keräilin kaapeista yhden ison laatikollisen kierrätykseen menevää tavaraa - sellaista jota en ole viimeisen vuoden aikana tarvinnut kertaakaan.

Tuli muuten hyvä fiilis!

Samaan syssyyn paketoin muutaman verkkokurssin, joista saattaisit tykätä. Juhlistetaan niillä mun 47-vee synttäreitä jotka on tänään :D

Eka on se, jossa pohditaan erottumista – sekä markkinoilla että markkinoinnissa. Opastan sulle kädestä pitäen miten se tehdään ja annan sulle avuksi myös supertehokkaan yksisivuisen työvälineen. (Tällä prosessilla tuppaa olemaan käänteentekevä vaikutus jokaiselle yrittäjälle!) 

Toinen käy vaihe vaiheelta läpi oman uutiskirjeen julkaisun (sellaisen, jota tosiaan sitten julkaistaan myös säännöllisesti) ja kolmas sen, mitä kaikkea voikaan tehdä yhdellä artikkelilla ettei pyörää - eli sisältöä - todellakaan tarvitse olla koko ajan keksimässä uudelleen.

Paketti löytyy loppuviikon ajan hintaan 47 euroa täältä (norm. 148,80)
Kurssipaketti
Ja 5:lle nopeimmalle lupaan kaupanpäällisenä toimittaa sun omaan tarpeeseen soveltuvan 3D-kuvan (kirjan- tai lehden kannet, CD-kotelo, puhelimen tai tabletin näyttö jne. - olet varmaan tuon oheisen lisäksi nähnyt eri vaihtoehtoja mun nettisivuillani!). Sellaiselle on käyttöä kun laitat niitä uutiskirjeeseen liittyviä juttuja käytäntöön!

Kippis ja loistavaa viikkoa Friend!

//Eveliina

PS. Haluaisin, että mietit miten nopeasti kurssisumma on tienattu takaisin kun oikeet asiakkaat löytävät sut ja osaat kertoa heille selkeästi miksi sun kanssa kannattaa asioida. Meneekö edes viikkoa?

Se on yksi niistä asioista jotka selkiytyvät kurssivideoiden myötä.

Jos et ole ennen shoppaillut mun verkkokaupassa, niin sun on hyvä tietää, että siellä on aina 2 viikon katuma-aika jos sisältö ei vastaakaan sitä mitä odotit. Toisin sanoen sulla on tässä nollariski - mikä yleensä kuuluu vaan kuluttajakauppaan.

Verkkokauppaan pääset tästä.
Millä niitä videoita tehdään

Tässä on muutama hyviä arvosteluja saanut väline, joiden käytöstä ei tarvitse maksaa mitään. Tottakai niiden opettelu vaatii hiukan aikaa ja vaivannäköä, mutta lupaan, että pääset nopeasti jyvälle. Jo hyvin pienillä muokkauksilla omista videoistaan saa paljon kiinnostavampia, mikä tietysti parantaa niiden tehokkuutta myös.

Tietokoneelle:

Jos sulla on mäkki, sen mukana tuleva iMovie on erittäin hyvä ja helppokäyttöinen työkalu vasta-alkajalle ja harrastajalle. PC:llä vastaava on esim. Movie Maker.

Jos tahdot lisää tehosteita ja kikkailumahdollisuuksia, niitä tarjoaa niin ikään maksuton Hitfilm Express.

Tutustu myös Lumen5-verkkopalveluun, jonka avulla voit kuvittaa artikkeleitasi videoiksi, sekä Screencast-O-Maticiin jos aiot nauhoittaa videoita tietokoneesi näytöltä.

Puhelimiin ja tableteille:

Applen mobiililaitteisiin löytyy niin ikään iMovie, mutta itse olen tykännyt enemmän muutaman euron hintaisesta Videoshop-sovelluksesta jonka saa myös Androidiin. Adobe Spark on myös suosittu vaihtoehto.

Jos kaipaat apuun teleprompteria, eli sellaista ruutua, josta voit lukea valmista tekstiä, sellaisen saa myös tablettiin! Tästä linkistä löytyy joitakin vaihtoehtoja.

#somessakuohuu

Social Media Examiner ilmoitti tehneensä ratkaisun, ettei enää lainkaan julkaise blogilinkkejä omalla FB-sivullaan. Syynä on se, että ne tuottavat enää todella marginaalisen osan heidän verkkosivuliikenteestään. 

Toki taustalla on myös se, että FB ilmoitti algortimin suosivan vuorovaikutteista sisältöä ja tähän heidän on tarkoitus jatkossa panostaa lisää, ja sitä kautta parantaa sivun orgaanista näkyvyyttä. Näin kun kyseessä on mediatalo, tämä on oikeasti iso juttu ja kertoo toimintaympäristön muuttumisesta. 

Meille SMMSocietyn jäsenille on luvattu päivitystä siitä, miten uusi strategia alkaa toimia. Odotan todella mielenkiinnolla ja raportoin siitä kyllä sitten sullekin! 
Eve aamu-TV:ssä
Eve Koivulan Tiskivuoro lähti halusta tarjota yhdeltä tiskiltä apua markkinointiin, sisällöntuotantoon ja sosiaaliseen mediaan - budjetista riippumatta.

Even matsku saattaa sisältää suosituslinkkejä joista hänelle voidaan maksaa rahallinen korvaus jos teet hankintoja niiden perusteella.

Jos viestien sisällöstä ei ole sulle mitään iloa tai konkreettista hyötyä voit koska tahansa klikata alla olevaa linkkiä ja lopettaa tilauksen helposti ja turvallisesti. 

Saat Eveen yhteyttä vastaamalla tähän meiliin, WhatsApp-viestillä numeroon
0400 230 612 (voit toki koittaa myös soittaa) tai somen välityksellä
Facebook | Twitter | Linkedin | Instagram | Blogi

Iällä ei ole merkitystä - paitsi jos olet viinipullo. ~tuntematon
Tiskipistefi, Saunalahti, 02330, Espoo, Finland
Voit peruuttaa tilauksen tai muuttaa yhteystietosi milloin tahansa.

Palvelun tarjoaa:
GetResponse