Subject: ISO 9001 si performantele financiare ale organizatiei

        

Consultanta pentru Sisteme de Management, Consultanta pentru Calitate

  De ce avem nevoie de un Sistem de Management ?


Un Sistem de Management corect proiectat si dezvoltat este o unealta la dispozitia organizatiei, utilizata pentru a comunica interdependenta persoanelor si a proceselor, precum si a permite luarea deciziilor in conditiile unei corecte analize ce va face posibila cresterea profitului.


  Aveti nevoie de certificatul ISO ?


Unicul raspuns corect la aceasta intrebare este DA ! Pentru ca in acest fel veti avea confirmarea faptului ca societatea / organizatia dvs. respecta cerintele standardului ISO privind Sistemele de Management.

 

  Solutiile noastre ...


Solutii performante pentru dezvoltarea afacerii dvs. !

Pentru orice organizatie/societate exista o solutie proprie de "obtinere a calitatii",

Orice organizatie / companie / societate comerciala poate avea un Certificat ISO !

 

  Clientii nostri ...


Experienta noastra in rezolvarea problemelor legate de proiectarea, documentarea si implementarea Sistemelor de Management al Calitatii ne recomanda …




... mai multe despre ...

   Principiile Managementului Calitatii

   Serviciile noastre

Consultanta pentru:

   ISO 9001

   ISO 14001

   OHSAS 18001

   ISO 22000

   Sisteme Integrate

 

   Asistenta post-certificare pentru mentinerea si imbunatatirea sistemului de management

   Audituri interne

   Audituri de secunda parte si audituri de terta parte (de certificare)

   Instruiri interne

Declaratia angajament a managementului

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia Angajament a Managementului

Codul Etic al membrilor AMCOR

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Codul etic al membrilor AMCOR

Declaratia de Politica a managementului

Click aici pentru a vedea documentul in format pdf ...

Declaratia de Politica A MANAGEMENTULUI

Cerere de oferta pentru:

   Actualizare documente SMC, conform ISO 9001:2008

   Servicii de consultanta pentru Sisteme de Management

Follow us on Twitter !


Implementarea si certificarea conform cerintelor ISO 9001 are consecinte financiare ?

Iata o intrebare mereu prezenta in analizele organizatiilor din intreaga lume ...

Sa facem o mica recapitulare ...

Prima editie a familiei de standarde 9000 privind Sistemele de Management al Calitatii a fost publicata de ISO in 1987, iar pana in prezent au fost certificate mai mult de 1 milion de organizatii din intreaga lume. ... si totusi, ramane intrebarea: aceste organizatii au avut beneficii financiare din obtinerea certificatului ISO 9001 ?

Un articol publicat de ISO la data de 12 octombrie 2012 face o analiza competenta a acestei chestiuni, pe baza rezultatelor obtinute din 42 de studii stiintifice, ce au demonstrat ca intr-adevar, implementarea cerintelor standardului ISO 9001 imbunatateste performantele financiare ale unei organizatii. Puteti citi acest articol pe situl iso.org.

Ramane intrebarea ...

ISO 9001 si certificatul obtinut pot fi mijloace de crestere financiara a unei organizatii ?

Toate analizele efectuate si studiile publicate de-a lungul anilor, privind modul in care organizatiile certificate ISO 9001 au inregistrat cresteri ale performantei lor financiare, au demonstrat ca raspunsul la intrebarea de mai sus este Da. Totusi, practica de zi cu zi ne arata ca se poate evidentia si un oarecare "aspect neclar, confuz" privind relatia directa intre certificarea ISO 9001 si imbunatatirea rezultatelor financiare ale organizatiilor ...

Cauzele acestei stari de fapte sunt bine-cunoscute de catre practicienii in domeniu (consultanti, auditori, organizatii de certificare), pentru ca acestia se intalnesc in fiecare zi cu situatii in care trebuie sa dea clientilor raspuns la intrebarea: "care sunt avantajele faptului ca imi voi certifica sistemul de management al calitatii?".

Sa facem o foarte scurta recapitulare despre Managementul Calitatii:

  Managementul calităţii înseamnă tot ceea ce o organizaţie ar trebui să asigure/ realizeze pentru ca produsele şi serviciile sale să satisfacă atât cerinţele clienţilor referitoare la calitate cât şi cerinţele tuturor reglementărilor aplicabile.

  Familia standardele internaţionale ISO 9000 privind sistemele de management al calităţii solicită organizaţiilor care le adoptă să-şi îmbunătăţească în mod continuu propriile performanţe în domeniul managementului calităţii.

  Familia standardelor ISO 9000 se referă la modul în care o organizaţie funcţionează şi nu direct la rezultatele acestei funcţionări. Altfel spus, aceste standarde se referă la procese şi nu direct la produse (ca rezultate ale acestor procese). Este evident că de modul în care o organizaţie îşi gestionează propriile sale procese vor depinde performanţele produselor rezultate din acestea.

ISO 9001 oferă cadrul general pentru modul în care o companie stabileşte (proiectează şi implementează) Sistemul de Management al Calităţii ce va corespunde necesităţilor proprii.

Altefl spus: depinde de fiecare organizatie sa plice metodele optime pentru a obtine calitatea!

Un alt aspect, foarte des intalnit este acela al motivatiei pe care fiecare manager o are privind aplicarea cerintelor ISO 9001. Si, dupa parerea majoritatii practicienilor in domeniu, acesta este punctul care ii deosebeste pe cei ce obtin o crestere a performantei financiare de cei ce declara ca nu au sesizat nici o schimbare !

Dar, sa explicam: motivul/motivele pentru care un manager hotaraste ca este necesara certificarea ISO 9001, pot fi "interne" si/sau "externe".

motive interne, ce se constituie in acelasi timp in asteptari ale managerului privind activitatile interne ale organizatiei:

 - necesitatea unei mai bune organizari interne, prin stabilirea derularii proceselor si analiza acestora;

 - stabilirea clara a responsabilitatilor alocate fiecarei functii in cadrul organizatiei;

 - introducerea evaluarii eficientei si eficacitatii in cadrul organizatiei;

 - imbunatatirea controlului proceselor derulate;

 - obtinerea unor rezultate financiare mai bune, etc. 

motive externe, privind relatia cu partenerii si impactul pe piata al organizatiei:

 - posibilitatea de a participa la licitatii;

 - cresterea increderii partenerilor (clienti, asociati, organe ale administratiei publice);

 - posibilitatea de a intra pe piete noi, etc.

Din experienta pe care consultantii nostri au acumulat-o pe piata, putem confirma faptul ca sunt destul de putini manageri care doresc sa implementeze si sa certifice propriul Sistem de Management al Calitatii "considerand si motivele interne". Majoritatea isi doresc sa "obtina" certificatul ISO exclusiv pentru a participa la licitatii si a-si spori astfel cifra de afaceri prin incheierea de noi contracte.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care "nu se obtine" o crestere a performantei financiare ca urmare a certificarii ISO 9001.

Considerarea exclusiva a motivelor de natura externa este o masura pe termen scurt, pe cand decizia unui manager de a lua in calcul si motivele interne, proprii organizatiei sale, reprezinta o masura pe termen lung, dovedita a fi viabila si corecta.

Analiza arata ca intr-adevar, simpla certificare a sistemului de management conform cerintelor ISO 9001 nu poate imbunatati performanta financiara, acest lucru fiind posibil in conditiile cresterii vanzarilor (a cifrei de afaceri), concomitent cu reducerea costurilor prin imbunatatirea performantei proceselor interne.

In figura de mai-jos este redata clar relatia dintre mecanismele ISO 9001 si beneficiile interne - externe, care pot conduce la o crestere a performantei financiare.

ISO 9001 si performanta financiara a organizatiei

Ce observam de aici ?

Faptul ca atunci cand neglijam factorii de natura interna si ne gandim doar la "impactul" organizatiei in exterior, vom obtine la un moment dat mai multe contracte, mai multi clienti (deci o crestere a cifrei de afaceri), dar acestea vor fi pierdute in scurt timp, pentru ca sunt neglijate aspectele legate de organizarea interna, deci este posibil sa nu fie create premisele de a duce la bun sfarsit contractele, iar satisfactia clientilor va fi in scadere.

In concluzie:

Implementarea si certificarea Sistemului de Management al Calitatii conform cerintelor ISO 9001, mentinerea si imbunatatirea acestui sistem conduc pe termen lung la imbunatatirea performantelor financiare ale organizatiei.

In timp ce, "obtinerea" certificatului pe baza indeplinirii unor cerinte legate de documentele sistemului, fara a asigura corecta implementare si imbunatatirea sistemului, poate  creste pe moment cifra de afaceri, dar acest fapt va fi pe termen foarte scurt.

Aceste aspecte sunt de luat in considerare ori de cate ori intr-o organizatie se decide de catre managementul de top ca este necesara certificarea conform ISO 9001.

Intrebarea pe care noi, consultantii de la ThesanCo o adresam managerilor de fiecare data cand primim o cerere de oferta este: ce va doriti sa obtineti ? numai certificatul ISO sau va doriti o imbunatatire a propriilor procese si activitati astfel incat sistemul de management al calitatii sa devina o parte a organizatiei dvs., insusi modul de functionare al acesteia ? ... pentru ca, exista diferente considerabile intre cele doua situatii. Dar, despre acest subiect vom mai discuta si in alte numere ale newsletter-ului nostru.

Speram ca bunele noastre intentii sa fie apreciate si va asiguram ca vom continua sa va transmitem noutatile in domeniul Sistemelor de Management si certificarii acestora.
Daca aveti propuneri si sugestii legate de imbunatatirea relatiei noastre cu clientii, daca aveti nemultumiri proprii in legatura cu relatia stabilita cu consultantii, daca aveti reclamatii sau, dimpotriva, doriti sa ne comunicati ce este bun in activitatea noastra, si altele asemenea, nu ezitati sa ne contactati !

Va reamintim ca ne puteti contacta in mai multe moduri:

- prin telefon la nr. 0341 407.712 sau la 0371 181.498
- prin fax la 0341 407.712 sau fax2mail la 0341 818.651
- prin e-mail direct la adresa office@calitate-management.ro
- prin mesaj e-mail de pe pagina Contact a site-ului nostru www.calitate-management.ro
- prin Messenger on-line direct de pe site aici ...

Am deschis toate liniile catre clientii nostri ! Suntem aici si dorim sa avem o relatie bazata pe incredere, respect si corectitudine cu toti partenerii nostri..

Nu exista probleme pe care sa nu le putem rezolva !

Totul se reduce la nivelul de implicare al consultantilor si la satisfactia lucrului bine facut !

Cu respect,

Angela Gurau

ThesanCo SRL

www.calitate-management.ro

Copyright © 2009 - 2012 ThesanCo

sales@calitate-management.ro