ThesanCo Newsletter nr. 8 / 31 oct 2007

October 31st, 2007 at 3:10 am EEST

ThesanCo Newsletter

Editia 1,  Nr. 8 / 31 Octombrie 2007

In acest numar:


Despre slabire si controlul greutatii corporale
Program anticelulitic de baza
Mic dejun delicios
 

Buna Friend,

De ce trebuie sa ne preocupe scaderea in greutate si mentinerea greutatii corporale ? In special pentru persoanele supraponderale sau cu un anumit grad de obezitate, exista mai multe motive de a slabi: pentru a fi mai sanatosi, pentru a arata mai bine, pentru a se simti mai bine, pentru a avea mai multa energie, pentru a micsora riscul de aparitie a unora dintre bolile grave (infarct, carcer, accident vascular, diabet).
Indiferent care sunt aceste motive, slabirea sanatoasa si sigura, precum si mentinerea greutatii corporale depind de scopurile precise si de necesitatile fiecarei persoane. Daca ti-ai stabilit telurile personale foarte bine definite, exista o mai mare posibilitate de a le atinge si sansa ta de a scapa de surplusul de greutate este mult mai mare. De fapt, daca reusesti sa slabesti chiar si numai 5 – 10 procente din greutatea ta totala, aceasta poate sa constituie o imbunatatire a starii tale de sanatate.
Cele mai multe persoane cu surplus de greutate ar trebui sa urmareasca o slabire graduala, fara a depasi 0,5 – 1,5 kg pe saptamana, adica intre 2 si 6 kg pe luna. Acest ritm este ceea ce toti specialistii numesc slabirea sanatoasa.
Modul in care vei reusi sa obtii rezultate in controlul greutatii corporale depinde de mai multi factori, si in acelasi timp este diferit de la o persoana la alta. Care sunt acesti factori:
- tipurile si cantitatile de alimente pe care le mananci in fiecare zi
- nivelul de activitate fizica zilnica, pe care ai inclus-o in activitatile tale obisnuite
- obisnuinta de a manca - ca raspuns la factorii de stress sau la alte situatii ce induc o incarcatura emotionala intensa din viata ta
- constructia fiziologica si genetica a fiecarei persoane
- varsta si starea sanatatii
- vointa si nivelul de autoimplicare si de autoeducare
Slabirea sigura, sanatoasa si mentinerea rezultatelor obtinute ar trebui sa tina cont de toti acesti factori. Iar acesta este motivul principal pentru care te sfatuiesc sa ignori acele produse si diete care iti promit rezultate sigure si rapide, sau rezultate permanente fara a face schimbari permanente in stilul tau de viata. Orice anunt, reclama sau eticheta care iti spune ca vei pierde din greutatea corporala fara sa reduci numarul de calorii din hrana consumata sau fara sa cresti activitatea fizica zilnica, iti va vinde fantezii si sperante desarte.
Multe persoane care sunt supraponderale sau obeze, decid sa nu urmeze o dieta restrictiva, ci sa faca mai multa miscare, mai multe exercitii fizice zilnic si sa-si stabileasca un anumit regim de alimentatie sanatos, bazat pe consumul alimentelor fara grasimi, a legumelor si fructelor si a cerealelor integrale. (vezi Ghidul culinar pentru slabire si mentinere).
Alte persoane aleg sa urmeze un program de slabire si mentinere si recunosc ca au nevoie de ajutorul specialistilor si a consultantilor de nutritie pentru a atinge “target-ul” propriu in ceea ce priveste controlul greutatii corporale.
Dietele restrictive, care ignora cu totul regulile de baza ale alimentatiei sanatoase, pot avea ca rezultat pe termen scurt slabirea dorita, dar este sigur ca pe termen lung vor duce la deteriorarea starii de sanatate.
Daca iti doresti sa ai controlul deplin asupra greutatii tale corporale si sa obtii rezultate pe termen lung, atunci sfatul nostru este sa alegi intotdeauna acele diete care iti asigura o slabire treptata, fara “socuri” alimentare, fara deteriorarea sanatatii.
Iata cateva sfaturi de urmat pentru o slabire sanatosa si o mentinere a rezultatelor pe termen lung:
1. Primul pas este sa decizi care este momentul potrivit pentru tine de a incepe un program de slabire. Daca tu crezi ca esti pregatit(a) sa iti asumi un astfel de angajament, atunci trebuie sa iti faci putin timp pentru a-ti pregati planul potrivit si pentru a-l urma pas cu pas.
2. Cunoaste-ti stilul de viata propriu si fa acele schimbari necesare incat acesta sa devina stilul Wellness !
3. Noteaza totul intr-un jurnal propriu: ce, cat si cand mananci, ce si cat bei, care este nivelul activitatii fizice zilnice. Aceste notite te vor ajuta sa aduci imbunatatirile necesare stilului tau de viata.
4. Stabileste-ti scopurile proprii, dar acestea sa fie realizabile si bine definite. Nu este cazul sa iti propui sa slabesti 20 kg intr-o saptamana ... O scadere in greutate de 1kg pe saptamana este un scop practic si realistic.
5. Nu uita de stabilirea programului zilnic de exercitii fizice. Chiar daca nu mergi la o sala de fitness sau de forta, poti sa iti realizezi obiectivul acasa: este simplu, practic si comod. In 30 min de gimnastica vei reusi sa arzi suficiente calorii pentru a-ti asigura slabirea propusa. Sfatul meu: fa zilnic plimbari in aer liber sau jogging: este preferabil sa respiri aerul proaspat din parc, decat aerul inchis dintr-o sala de sport.
6. Stabileste-ti zilnic un program al meselor si incepe neaparat cu micul dejun. Nu te sfatuiesc sa sari peste aceasta masa, este foarte important sa iti incepi ziua cu asigurarea unui nivel energetic necesar activitatilor tale.
7. Pastreaza o dieta alimentara sanatoasa, echilibrata si gustoasa. Mananca cat mai multe legume si fructe proaspete (recomandabil de 5 ori pe zi), alege alimente fara grasimi si acorda atentia cuvenita marimii portiilor de mancare.
8. Introdu in alimentatia zilnica cerealele integrale; consumul de fibre nu trebuie sa lipseasca nici unei persoane.
9. Nu uita sa iti hidratezi organismul, fara apa nimic nu traieste ! Apa este elementul esential mentinerii vietii si sanatatii. Incearca sa bei 1,5 - 2 litri de apa plata zilnic. Daca nu reusesti din prima zi, aplica principiul gradualitatii: mareste zilnic cantitatea pe care o bei cu cate putin si vei reusi sa iti asiguri necesarul zilnic recomandat de orice nutritionist.
 10. Nu te stresa cu urmarirea zilnica a acului cantarului, nu iti va fi de nici un folos practic ! Necesar este sa iti observi rezultatele obtinute in timp, sa le notezi si sa le imbunatatesti in permanenta. Deci, cantareste-te si masoara-te cu centimetrul, o data sau de doua ori maxim pe saptamana. Noteaza rezultatele si mai ales tine cont de faptul ca in orice dieta exista si o perioada de stagnare a rezultatelor, asa numita "perioada de platou". Dupa cateva zile, vei depasi aceste praguri, nu trebuie sa intri in panica ! Dar despre acest subiect vom vorbi in alt numar al newsletter-ului nostru.
Sfatul nostru este sa eviti acele diete "rapide", care promoveaza "socul in alimentatie" si promit rezultate rapide. Cum puteti recunoaste dietele "false", "nesanatoase":
- recomanda produse magice si miraculoase care ard grasimile, fara asigurarea necesarului de nutrienti;
- recomanda anumite cantitati dintr-o singura grupa de alimente sau un singur aliment;
- impun meniuri stricte si rigide, limitand tipurile de alimente si zilele cand sa le mananci;
- sugereaza o scadere rapida in greutate, adica mai mult de 2 kg pe saptamana;
- permit consumul alimentelor numai intr-o anumita combinatie;
- nu fac referire la reactii adverse si la contraindicatii in ceea ce priveste impactul asupra sanatatii;
- nu previn persoanele care au anumite afectiuni si boli cronice (cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arteriala) despre consecintele posibile asupra starii lor de sanatate.

Urmeaza un program de slabire sanatos, potrivit profilului tau individual si stilului tau de viata ! Aminteste-ti ca ajutorul unui consultat de nutritie poate fi foarte important pentru tine ! Ia decizia corecta in ceea ce priveste slabirea ta sanatoasa, intocmeste propriul tau plan si urmeaza-l ! Nu te abate din drum, nu renunta si nu capitula in fata greutatilor pe care le vei intalni in drumul tau, pentru ca la capatul drumului vei avea satisfactia deplina !
 

go to top

Celulita este un termen, care se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi, fapt care cauzeaza incretiri ale epidermei. Celulita este un duşman mizerabil al frumuseţii, armoniei şi al stării de spirit. Dacă nu se iau măsuri din timp, corpul se deformeaza în mod ireversibil.

Sunt 4 stadii de formare a celulitei...(citeste mai multe detalii).

Cum să înlături celulita ? Nu eşti o portocală !! Scapă de celulită cu ajutorul Programului Anticelulitic !

Multi oameni incearca sa scape de celulita cu orice pret. Problema o constituie faptul, ca dietele riguroase, masajul obisnuit si exercitiul fizic nu sunt o solutie in acest caz. Celulita nu este doar o problema estetica - este un avertisment, ca trebuie sa imbunatatesti modul de viata, sa te hranesti corect si sa faci mai multa miscare. Aparitia celulitei demonstreaza o disfunctie a schimbului de substante in corp. Celulita este o dereglare a schimbului de substante, prin acumularea sub piele a grasimilor si a reziduurilor toxice. In zonele de celulita, este dereglat echilibrul intre depozitarea si eliberarea grasimii. Grasimea si toxinele se depoziteaza si nu se mai elibereaza nici cu diete drastice, nici cu exercitii fizice extenuante. Pielea capata un aspect respingator. Celulita este semnul exterior al unor probleme dezvoltate in corp. 

Pentru a indeparta celulita este necesara o actiune complexa asupra organismului. Trebuie sa se imbunatateasca circulatia sanguina in tesuturile adipoase, sa se activeze schimbul de substante, sa se elimine reziduurile, sa se accelereze eliminarea celulelor grase si sa se intareasca musculatura. Pentru a restabili schimbul de substante in celulele din zonele afectate de celulita, si pentru a elimina reziduurile, trebuie sa se furnizeze substante nutritive si remedii din plante. Din pacate, din cauza circulatiei defectuoase in zonele subcutanate de celulita, substanţele nutritive din alimentatie ajung mai greu acolo. 

Utilizand ultimele progrese in tehnologia ingrijirii pielii, specialistii de la Herbalife au reusit sa creeze creme anticelulitice cu actiune de patrundere adanca. Incepe in forta, ajungand sa ai un corp fara gropite. Cremele impotriva celulitei te ajuta sa fii in forma si sa elimini celulita.

 

"Hrana trebuie sa fie medicamentul tau, si nu medicamentul hrana ta." (Hippocrates)

Programul Anticelulitic de Baza contine urmatoarele produse:

  • Formula 1 - bautura proteica, are un continut bogat in vitamine, minerale si plante medicinale pentru o sanatate mai buna.

  • Formula 2 - amestec de multivitamine, minerale si ierburi chinezesti, selectionate in mod unic pentru detoxifierea, regenerarea celulelor si o sanatate mai buna.

  • Formula 3 - activator celular bogat in fier si vitamina C, favorizeaza asimilarea eficienta a vitaminelor si mineralelor din hrana; imbunatateste absorbtia si eficienta vitaminelor si mineralelor. Contine elemente speciale, contribuind la functionarea optima a celulelor

  • Cell-U-Loss - un complex de plante, vitamina C si fier, care ajuta la netezirea portiunilor de celulita ale pielii

  • Body Buffing Scrub si Body Contouring Creme - reduc aspectul de celulita. Au in compozitie multi acizi deosebiti, obtinuti din fructe si plante. Se aplica dimineata si seara. Sunt create special pentru a catifela si netezi pielea. Imbunatatesc textura, netezesc si tonifica pielea. Te vor face sa te simti splendid in costumul de baie.

 

Pret 439,68 RON/luna - TVA inclus

(14,65 RON/zi)

go to top 

 

ShapeWorks - FORMULA 1
 Incepe o viata noua ... cu micul dejun. Gustos, echilibrat, sanatos, shake-ul - o adevarata "masa la pahar" - va da un start ideal unei zile excelente. Vei avea suficienta energie, pentru ca organismul tau va aprecia cu adevarat mixajul unic al ingredientelor shake-ului proteic Formula 1.

Proteinele de calitate, mineralele, vitaminele, carbohidratii, fibrele, extractele din plante deosebit de benefice sunt usor de digerat si sunt absorbite foarte eficient de catre organism.
Astfel, vei primi un dejun consistent in doar cateva minute si cu doar 250 calorii !Shake Herbalife
Puteti alege dintre cele patru arome disponibile: vanilie, ciocolata, fructe de padure, fructe tropicale.

Incercati una din retetele noastre de shake delicios, hranitor, sanatos !

Experimentati cu indrazneala si inventati noi retete de shake, combinand diverse sucuri, fructe si alte ingrediente care dau savoare. Descatusati-va imaginatia pentru a va umple viata cu energie !

go to top

Copyright 2007 © ThesanCo

Design by ThesanCo

www.nutritie-slabire.ro

informatii: info@nutritie-slabire.ro

comenzi: office@nutritie-slabire.ro

Intrebarile tale

Ai nevoie de informatii suplimentare, ai anumite intrebari la care nu ai gasit raspunsul, ai nelamuriri ?

Completeaza formularul de mai jos, apasa butonul "Trimite" si vei primi raspunsul nostru in cel mai scurt timp posibil (maxim 48 de ore). Nu uita sa completezi adresa de e-mail ...

Nume, Prenume:
e-mail:
Telefon:
Intrebarea (1):
Intrebarea (2):
Intrebarea (3):

Powered by GetResponse email marketing software