Subject: Izdelava spletnih strani Worpress

BREZPLAČNA IZDELAVA SPLETNIH STRANI

Se samostojna izdelava spletnih strani izplača?
Nedolgo tega, morda zgolj kakšno desetletje nazaj, je bila izdelava spletnih strani izjemno draga, da ste dobili stran, kakršno ste želeli, pa je moral imeti spletni mojster tudi veliko znanja. Danes je delo precej cenejše, prav tako pa za povsem klasično stran ni potrebnega obilo znanja s področja programiranja, saj lahko uporabite že oblikovane predloge in vanje dodajate funkcijske elemente, ki so že v naprej programirani. To pomeni, da si lahko nezahtevno spletno stran oblikujete tudi sami. Vendar pa samostojna izdelava spletnih strani prinaša tudi nekaj težav in pomanjkljivosti, zaradi katerih se ob potrebi po profesionalnih straneh podjetja še vedno raje obrnejo na prave mojstre.

Kako lahko spletno stran izdelate sami?
Eden najbolj uporabljenih sistemov za izdelavo spletnih strani je Wordpress, ki se odlikuje po številnih brezplačnih in tudi plačljivih predlogah za oblikovanje strani, kjer poskrbite zgolj za nekaj prilagoditev po želji, po veliko predprogramiranih funkcijah oziroma modulih, prav tako pa tudi po enostavnem sistemu za urejanje oziroma CMS. Če se sami nekoliko spoznate na spletno terminologijo in imate prijatelja, ki ima s spletom vsaj malo izkušenj, lahko tako hitro postavite svojo spletno stran. Ne gre pa pričakovati, da vam bo Wordpress omogočal popolno svobodo in prilagodljivost – če želite biti drugačni od drugih strani, boste morali najeti podjetje za izdelavo spletnih strani, ki lahko učinkovito poskrbi tako za oblikovanje kot programiranje, pa še pri vsebini vam lahko pomagajo ter namesto vas poiščejo pisce besedil, fotografije in še marsikaj drugega.

Zakaj se izplača najeti profesionalce?
V prvi vrsti zato, ker izdelava spletnih strani danes ni več draga, vi pa boste lahko zgolj izrazili svoje želje in zahteve, s katerimi naj se ukvarjajo drugi – vi lahko pričakujete zgolj popoln izdelek in odpišete skrbi. Sicer pa je tu še nekaj bistvenih razlogov.

1. Zakup domene in svetovanje pri izbiri imena domene. Zakaj bi proste domene iskali sami in zakaj bi izpolnjevali podatke za registracijo?
2. Gostovanje spletnih strani. Podjetje za izdelavo internetnih strani vam bo povedalo, kje je gostovanje najbolj primerno glede na ceno in na varnost, prav tako vam bodo znali priporočiti pravi paket gostovanja glede na velikost strani.
3. Odprtje e-poštnih predalov. Hitro ustvarjanje predalov za elektronsko pošto, ki so povezani z vašo domeno.
4. Povezava z drugimi spletnimi stranmi, ki so nujne za podporo. Podjetje vam bo spletno stran povezalo z računom za Facebook, Twitter, Pinterest in drugimi omrežji po vaši izbiri.
5. Možnost unikatnega oblikovanja strani. Če želite biti že na prvi pogled drugačni, poskrbite za poseben videz strani!
6. Možnost individualnega programiranja. Včasih si želite kakšno posebno funkcijo povsem po svoji meri, ki jo je treba programirati po naročilu.
7. Profesionalno spisana besedila. Če izdelava spletnih strani vključuje tudi tekstopisca, bodo besedila pripravljena strokovno: slovnično in pravopisno bodo popolna, stilsko zanimiva, v njih bodo že uporabljene ključne besede za optimizacijo.
8. Profesionalne fotografije. Ni vam potrebno fotografirati samim, saj se fotografije kupijo od ponudnika fotografij oziroma banke fotografij.
9. Skrb za varnost, vzdrževanje, nadgradnjo – podjetje, ki vam izdela spletne strani in podjetje, pri katerem imate zakupljen prostor za gostovanje, namesto vas poskrbita, da ne prihaja do napak v delovanju, da so spletne strani varne in sistem redno posodobljen. Kadar vseeno pride do težave, se lahko vedno zanesete na njihovo pomoč in hitro ukrepanje – tudi, če ste težavo povzročili sami.


Izberite profesionalce in prihranite čas in denar.
Multimedija Studio d.o.o., Kraljeviča marka 5, Maribor, Maribor 2000, Slovenia
You may unsubscribe or change your contact details at any time.